Acasă Stiri Galaxy Note 9, un pas mai aproape de un smartphone-computer

Galaxy Note 9, un pas mai aproape de un smartphone-computer

Samsung a prezentat săptămâna trecută phabletul Galaxy Note 9 și a anunțat că dispozitivul va funcționa împreună cu Samsung DeX. Această combinație împreună cu un desktop poate transforma pe Note 9 într-un calculator utilizând un adaptor / cablu USB-C la HDMI.

Sună destul de simplu și se pare că Note 9 este mai aproape de realizarea pe deplin a visului pentru un smartphone-calculator: folosirea telefonului pentru alimentarea unei interfețe computerizate în stil desktop, fără a avea nevoie de mouse sau tastatură.

La urma urmei, nu ar trebui ca telefoanele puternice să aibă capabilități cum ar fi laptopurile? Nu este prima dată când această întrebare a pusă producătorilor de telefoane mobile și au existat multe încercări nereușite de a face acest lucru în trecut. Ultimii doi ani au adus smartphone-uri mai puternice ca niciodată, cu procesoare foarte puternice, apropiate de cele ale procesoarelor aflate pe laptopuri.

Samsung DeX a debutat pentru prima oară ca accesoriu de andocare și se putea conecta la un monitor, o tastatură și un mouse. Prin andocarea lui Samsung Galaxy S8 / S8+ sau Galaxy Note 8, puteți obține o experiență inedită de calculator-smartphone. Inițial, totuși, a fost relativ greu să se vândă: de ce ați folosi o configurație completă a desktop-ului cu un telefon, în loc de un PC real? Totuși, a fost un concept bun care s-a extins la Galaxy S9 și S9+ cu mai multe îmbunătățiri.

USB-C sau Universal Serial Bus are dimensiunile 8,4 / 2,6 mm, deci poate fi integrat în cele mai mici dispozitive periferice. Un avantaj major este reversibilitatea, adică ambele capete ale cablului vor fi la fel, deci nu contează cum îl orientezi. Litera C indică doar că este un nou standard, nu înseamnă nimic altceva.

Acum Samsung Galaxy Tab S4 și Galaxy Note 9 au încorporat Samsung DeX. Cu toate acestea nu este încă o soluție complet integrată, smartphone-computer. Pe de altă parte, s-ar părea că Note 9 se integrează foarte bine cu Samsung DeX, fiind nevoie doar un adaptor și un cablu USB-C la HDMI pentru conectarea la un monitor. De acolo, puteți utiliza ecranul lui Note 9 ca un touchpad sau utilizați S Pen-ul în locul degetului.

Note 9 în modul DeX se poate folosi de asemenea ca o tastatură, deci există un argument real care face ca Galaxy Note 9 să fie practic primul smartphone care poate realiza un mediu desktop complet, fără a avea nevoie de un mouse și tastatură separat pentru a lucra sau de a descărca alt software. Prin eliminarea acestor bariere aparent mici, Samsung vă face să obțineți mai ușor funcția DeX. Aveți nevoie doar de un monitor și de un adaptor HDMI /USB-C, este o soluție plug-and-play.

Ce puteți face și cât de mult puteți face cu Note 9 când rulează în modul Samsung DeX, va depinde de dezvoltatorii de aplicații dar și de experiențele proprietarilor de Galaxy Note 9. Dar un lucru este sigur: până la apariția lui Galaxy Note 9, nu a fost niciodată atât de ușor să folosiți un telefon pe post de calculator.

SourceTheVerge

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...