Noua balama a lui Galaxy Fold 5 supusă testelor de fiabilitate

230
Noua balama a lui Galaxy Fold 5
Sursa foto: xda-developers.com

Recent am scris că viitorul telefon pliabil Galaxy Z Fold 5 va avea un nou tip de balama. Aceasta va reduce pliul de la mijloc și va elimina fanta după pliere existentă acum pe Galaxy Z Fold 4. În timp ce Samsung caută să îmbunătățească calitatea generală a următorului său telefon pliabil, durabilitatea balamalei sale actualizate este în continuare testată.

Potrivit site-ul tehnic sud-coreean The Elec, via XDA-Developers, se pare că Samsung face testele finale de durabilitate a noii balamale pentru Galaxy Fold 5. Aparent, testul va descoperi dacă noua balama poate rezista sau nu la plieri/deschideri de peste 200.000 de ori. Acest test pare să se bazeze pe „o utilizare de bază”. Se estimează că noua balama a lui Fold 5 ar putea avea o limită de pliere de 300.000 de ori. În plus, se pare că Samsung speră ca balamaua să aibă încă aproximativ 85% din puterea sa până la pragul de pliere 200.000 de ori.

O nouă balama pe Samsung Galaxy Z Fold 5

Despre următorul Fold au fost zvonuri încă din ianuarie că avea o nouă „balama tip strop de apă”. Actualul Galaxy Fold 4 atunci când este pliat, are un spațiu spre balama unde cele două ecrane nu se ating. Acest lucru se datorează faptului că Fold 4 folosește o balama „în formă de U”.  Noua balama tip strop de apă va înlocui pe Galaxy Z Fold 5 balamaua actuală aflată pe Fold 4 și Fold-urile anterioare.

Cu noua balama, ambele ecrane se sprijină ușor unul pe celălalt, creând un pliu care închide Fold 5 ca o carte. De asemenea, acest lucru ar fi de bun augur pentru uzura afișajul prin natura constantă de pliere și deschidere a dispozitivului.

Cea mai scumpă carte din lume este Codex Leicester de Leonardo da Vinci. A fost cumpărată de Bill Gates în 1994 pentru 30,8 milioane de dolari, ceea ce echivalează cu aproximativ 54,4 milioane de dolari în 2022.

Cu toate acestea, acest obiectiv sugerat inițial de a ajunge la 200.000 de pliuri este semnificativ mai mic decât al altor telefoane pliabile de pe piață. De exemplu, Oppo Find N2 și Find N2 Flip sunt garantate pentru 400.000 de plieri/deschideri. În plus, schimbarea balamalei ar putea aduce beneficii grosimii totale a dispozitivului. În prezent, Galaxy Z Fold 4 are o grosime de aproximativ 15,8 mm. Această nouă balama pentru Fold 5 o poate reduce la ~14 mm.

S-a mai sugerat anterior că balamaua viitorului Galaxy Fold 5 s-ar putea plia la 360°. Samsung Display a prezentat un nou prototip „Flex In & Out” care permite unui Fold să se plieze interior/exterior. Așteptăm noi detalii despre viitoarea balama pentru a afla la câte închideri/deschideri va rezista în final.