Noul Quick Panel va ajunge în curând pe dispozitivele Galaxy

238
O mare mare reproiectare Quick Panel pe Galaxy
Sursa foto: galaxyclub.nl

Cea mai mare inovație pe care Samsung o aduce multor telefoane Galaxy cu Android 14 este una pe care o folosești foarte mult. Uneori, upgrade-urile la sistemul de operare Android și la One UI de la Samsung aduc schimbări vizuale majore. Dar, de multe ori diferențele sunt subtile. Upgrade-ul la Android 14 și One UI 6 nu schimbă totul, dar aduce o reproiectare izbitoare: Quick Panel. Acesta este ecranul cu toate butoanele și opțiunile de acces rapid. Quick Panel – Panoul rapid este în curs de revizuire, iar acum vă vom arăta toate avantajele și dezavantajele.

În interfața Samsung One UI 5, dar și în cele mai vechi, compania Samsung a adunat majoritatea butoanelor împreună. Începând cu One UI 6, setările utilizate frecvent vor avea propriul loc separat. Acest lucru vă permite să operați lucrurile mai rapid pe dispozitiv, fără a fi nevoie să căutați prea mult. Cel puțin, asta este ideea. De exemplu, puteți vedea că tastele Wi-Fi și Bluetooth au acum propriul loc. Opțiunile Protecție ochi și Mod întunecat sunt grupate cu Glisorul pentru luminozitate, astfel încât să aveți toate opțiunile de ecran într-un singur bloc.

Quick Panel are și unele dezavantaje

Desigur, puteți face și unele ajustări la panoul rapid din Android 14/One UI 6. Ca și în interfața One UI 5 sau altele mai vechi, puteți alege să ascundeți butoanele Vizualizare inteligentă și Control dispozitiv dacă aveți Quick Panel întredeschis (cu o singură glisare în jos). Desigur, puteți alege să afișați glisorul de luminozitate numai atunci când extindeți complet panoul.

Sursă foto: GalaxyClub

De asemenea, puteți ajusta „butoanele în bloc”. Puteți ajusta ordinea, puteți elimina sau adăuga setări. Apoi există opțiunea de a deschide întotdeauna imediat întregul panou rapid, cu o glisare. Acest lucru se întâmplă când glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. Omiteți panoul „pe jumătate deschis” cu notificări și afișați imediat întregul panou rapid.

GalaxyClub este un site olandez independent scris de profesioniști din domeniul telefoniei mobile. Este un site web serios și bine informat, publică cele mai noi informații despre dispozitivele Samsung Galaxy. Nu este un site afiliat Samsung.

Potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub, care au utilizat în programul beta One UI 6 noul Quick Panel, este o mare îmbunătățire pentru utilizatori. Gruparea opțiunilor importante este plăcută în sine. Puteți utiliza opțiunile de afișare mai rapid dacă butoanele sunt întotdeauna direct acolo unde le vedeți, fără să fiți nevoit să faceți nimic singur. Dar, în același timp, sunt lucruri la care Samsung mai trebuie să aducă îmbunătățiri.

Pentru operarea cu o singură mână, totuși, noul panou Quick nu este un triumf complet. În One UI 5, Quick Panel are un design care ușurează operarea cu o singură mână. Înainte de asta, în partea de sus era mult spațiu gol, care este folosit în One UI 6. Butoanele Wi-Fi și Bluetooth utilizate frecvent sunt acum foarte sus pe ecran. De exemplu, acestea nu sunt ușor accesibile dacă țineți și operați telefonul cu o singură mână.

Cine va primi noul Panou Rapid Samsung?

Cu noul Panou Rapid ar fi mai convenabil dacă Samsung ar înlocui butoanele Wi-Fi și Bluetooth cu butoanele Device Control și Smart View. Acum sunt în partea de jos și sunt foarte ușor de operat. Destul de amuzant, când întorci dispozitivul pe o parte, butoanele trec în modul peisaj. Apoi, toate butoanele separate (cu excepția celor pentru afișarea pe ecran) sunt în partea de sus.

În plus, există câteva detalii inconsistente. De exemplu, puteți alege să afișați întotdeauna glisorul pentru luminozitate sau numai când panoul este extins. Pentru butoanele Device Control și Smart View, Samsung le numește invers: “Nu”, sau cu “Panoul pe jumătate extins”. Și dacă alegeți Nu se afișează, le va afișa numai când panoul este complet extins. Nu înseamnă.. uneori. Deci e puțin confuz. Samsung poate îmbunătăți acest lucru înainte ca noul software să fie lansat oficial pe fiecare telefon Galaxy eligibil.

Quick Panel va fi disponibil pe toate dispozitivele Samsung Galaxy care vor primi Android 14 și interfața Samsung One UI 6. Designul actualizat pentru noul Panou Rapid va ajunge pe toate dispozitivele care primesc upgrade la Android 14 mai târziu în acest an. Acestea nu sunt doar seriile Galaxy S23, Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Intră aici și Galaxy A54, Galaxy A53, seria Galaxy A52 – și multe alte telefoane și tablete Samsung. Vedeți pe I❤️Samsung ce dispozitive Galaxy vor primi actualizarea la Android 14!