O cameră nouă pe modelele mici din seria Galaxy S23

182
Seria Samsung Galaxy S23
Sursa foto: via @OnLeaks

Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului și de data preconizată de lansare pentru seria Galaxy S23 apar tot mai multe date despre aceasta. Problema este că unele informații mai mult tulbură lucrurile decât să le clarifice. Aceasta este situația cu o nouă informație apărută din surse media sud-coreene.

Este aproape stabilit că Galaxy S23 Ultra va avea o cameră de 200MP în loc de una de 108MP. Smartphone-ul va păstra camerele ultra-wide de 12MP, telefoto de 10MP 3x și periscopul de 10MP 10x aflate și pe Samsung Galaxy S22 Ultra, dar alte detalii nu sunt atât de clare. Acum, câteva presupuse mostre de cameră Galaxy S23 Ultra postate online sugerează că va depăși majoritatea telefoanelor cu cameră de top actuale. Dar se pare că Ultra va avea o nouă cameră selfie, mai mică decât Galaxy S22 Ultra.

O cameră nouă pe modelele mai mici din seria Galaxy S23

Potrivit site-ului tehnic sud-coreean ETNews, citat de PhoneArena, modelele Galaxy S23 și Galaxy S23+ vor avea un sistem triple-camera constând dintr-o cameră principală de 50MP, una de 12MP și una de 11MP. Ca referință, Galaxy S22 și Galaxy S22+ vin cu o cameră principală de 50MP, una ultra-wide de 12MP și una cu teleobiectiv de 10MP cu zoom optic 3x. Anterior, se sugera că aceeași matrice de camere va fi transferată la modelele din 2023.

Sursa coreeană mai spune că toate cele trei modele Galaxy S23 vor fi echipate cu aceeași cameră frontală de 12MP. Acesta ar fi un downgrade pentru Galaxy S23 Ultra din punct de vedere al megapixelilor. Galaxy S22 Ultra are o cameră frontală de 40MP. Dar, un upgrade pentru celelalte două modele, deoarece S22 și S22+ au un shooter frontal de 10 megapixeli. Această informație confirmă una recentă care spunea că Galaxy S23 Ultra va primi o cameră selfie de 12MP.

Selfie este o fotografie autoportret, realizată digital, cel mai des pentru a fi postată pe rețele de socializare, dar nu numai. Cuvântul selfie a fost declarat de către Oxford English Dictionary, în noiembrie 2013, ca fiind cuvântul anului.

Se pare că Samsung intenționează să producă aproximativ 32 de milioane de unități din seria Galaxy S23. Partea leului, 50% dintre acestea ar fi pentru Samsung Galaxy S23 Ultra. 30% din producție ar fi alocată modelului standard, iar modelul „Plus” ar avea cea mai mică cotă de producție (20%).

Potrivit informațiilor anterioare, Galaxy S23 și Galaxy S23+ vor avea baterii cu 200 mAh mai mari decât predecesorii lor. Samsung S23 Ultra va primi o baterie de 5.000 mAh. Cel mai probabil durata de viață a bateriei se va îmbunătăți, deoarece Samsung va avea pe noile telefoane modul de performanță Light Mode.