Ochelarii Samsung AR au apărut pe site-ul Bluetooth SIG

540
Ochelarii Samsung AR au aparut pe Bluetooth SIG
Sursa Foto: via roadtovr.com

Ochelarii de realitate augumentată de la Samsung au apărut pe site-ul Bluetooth SIG. Sau mai degrabă: kitul de dezvoltare cu număr de model SM-I110. Multe detalii despre acest Smart Wearable Device nu sunt încă cunoscute prin această listare neașteptată. Dar este cel puțin un semn că ochelarii Samsung AR, așteptați de mult timp, sunt în viață.

Ochelarii Gear VR de la Samsung au fost cândva crema realității virtuale accesibile. Când a fost lansat în ianuarie 2015, ați putut folosi setul cu cască cu smartphone-ul Samsung Galaxy Note 4. Apoi au apărut mai multe generații de ochelari și, uneori, au fost oferite cadou cu telefoane noi de top Samsung. Cu toate acestea, odată cu lansarea seriei Galaxy Note 10 în 2019, Samsung pare să fi renunțat la acest concept. Dacă va fi reluat sau nu cu ochelarii Samsung AR, încă nu știm.

Ochelarii Samsung AR au numărul de model SM-I110

A fost clar de ani de zile că Samsung este ocupat cu lansarea unui succesor al Gear VR. Cu toate acestea, următorii „ochelari” pot fi o cască cu realitate augmentată – și poartă numărul de model SM-I110. Acum un produs Samsung cu numărul de model SM-I110 poate fi găsit în baza de date Bluetooth, conform GalaxyClub. Numele produsului conform listării Bluetooth SIG este Samsung AR DK – kit-ul de dezvoltare pentru realitate augmentată, mai exact. Descrierea Samsung spune totul de spre ce vom primi. În listarea Bluetooth este descris ca Dispozitiv purtabil inteligent.

Este clar că acest lucru se referă la versiunea de dezvoltator a viitorilor ochelari Samsung AR. Sigur că în final se pot dovedi a fi un set cu cască de ochelari AR. Cu toate acestea, nu aflăm mai multe detalii despre acest dispozitiv prin listarea de la Bluetooth SIG. Dacă există o legătură cu anunțul planurilor AR ulterioare ale Facebook – sub numele Meta – nu știm încă. În trecut, Samsung și Facebook au colaborat îndeaproape în dezvoltarea atât a căștilor Gear VR, cât și Oculus VR.

AR – Augmented Reality sau Realitatea Augumentată. AR este un live, un direct sau indirect, de vedere fizică, în lumea reală de mediu, ale cărei elemente sunt completate de către calculator. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie a realității virtuale.

În prezent, este imposibil de prezis când ne putem aștepta să vedem ochelarii Samsung AR. S-ar putea să-l vedem în 2022 – de exemplu mână în mână cu seria Galaxy S22. Dar pentru că numărul de model SM-I110 este un kit de dezvoltare, ar putea dura mai mult.