One UI 2.0 aduce o expunere mai lungă și ISO în modul de cameră Pro

947
Sursa Foto: SamMobile.com

Cu Night Mode, Samsung a făcut posibil ca utilizatorii să facă fotografii mai bune în condiții de lumină scăzută. Cu Android 10 și One UI 2.0, compania îmbunătățește modul Pro al camerei pentru cei care preferă reglarea manuală a parametrilor camerei atunci când fac fotografii. Cu Android 10, camera de pe Galaxy S10 și Galaxy Note 10 permite setarea ISO la 3200, iar viteza / expunerea a crescut la 30 de secunde.

Înainte de Android 10, viteza ISO și obturatorul erau limitate la 800, respectiv 10 secunde. Smartphone-ul trebuia să fie menținut nemișcat pentru a profita de aceste caracteristici și a evita estomparea. Dar, introducerea valorilor mai mari ar trebui să îi facă pe cei care folosesc modul Pro foarte fericiți.

Posibil noile valori disponibile și pe Galaxy S9 și Galaxy Note 9

Sam Mobile a testat noile valori – expunere de 30 de secunde la 3200 și 800 ISO. A făcut o fotografie în interiorul unei încăperi întunecate. Rezultatul a fost peste așteptări, valorile mai mari fac o diferență considerabilă între fotografii. One UI 2.0 va fi binevenit pentru utilizatorii Samsung.

Ar trebui să menționăm că, deși ISO se ridică la 3200, nu există aproape nicio diferență între ISO 1600 și 3200. Dar, chiar și 1600 este dublu față de cea mai mare valoare ISO cu sistemul de operare Android 9 Pie. Este posibil ca ISO 3200 să aibă un efect și mai pronunțat după actualizarea stabilă a lui Android 10. Fiind doar în program beta Samsung va mai regla aceste valori pentru performanțe și mai bune.

Obturatorul este un dispozitiv care permite trecerea luminii pentru o perioadă determinată, expunând la lumină un film fotografic sau un senzor fotosensibil, pentru a capta o imagine permanentă a unei scene. Obturatorul este un element esențial al camerelor digitale.

Din păcate, One UI 2.0 nu readuce posibilitatea de a înregistra videoclipuri în modul Pro. Această funcționalitate a fost eliminată cu Android Pie. Rămâne de văzut dacă aceste valori ale ISO și ale vitezei obturatorului vor fi disponibile și pe Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Ambele dispozitive folosesc aceeași cameră posterioară principală exact ca Galaxy S10 și Galaxy Note 10. Este posibil ca Samsung să păstreze aceste chestii de pe One UI 2.0 și Android 10, exclusiv pentru ultimele sale două flagship-uri.