One UI 2.5 pe Galaxy A51 aduce îmbunătățiri calității camerelor

656
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Când Samsung a anunțat oficial versiunea 2.5 a interfeței One UI, Galaxy A51 lipsea din lista de dispozitive. Cu toate acestea, luna trecuta fratele său mai mare Galaxy A71 a primit această actualizare. După aceea, a devenit evident că în curând și Samsung Galaxy A51 va urma.

Samsung a lansat deja actualizarea One UI 2.5 pentru Galaxy A51 în mai multe țări din Europa. Actualizarea ocupă un spațiu de memorie de peste 913MB și are versiunea de firmware A515FXXU4CTJ1. Printre altele include două – sau poate trei, în funcție de modul în care numărați – îmbunătățiri majore. Actualizarea promite, de asemenea, îmbunătățirea calității camerei.

Galaxy A51 va primi și patch-ul de securitate din octombrie odată cu această actualizare, care înlocuiește patch-ul anterior – cel din septembrie. Pentru majoritatea utilizatorilor, însă, actualizarea la One UI 2.5 este mai interesantă. Interfața Samsung One UI 2.5 nu este chiar la fel de extinsă ca pe dispozitivele din seria Galaxy S și Galaxy Note, dar există câteva îmbunătățiri utile.

Actualizare Samsung Galaxy A51 la One UI 2.5

Funcționalitatea Wi-Fi este extinsă, de exemplu, cu indicații privind calitatea rețelei, conform GalaxyClub. Mai mult: dacă unul dintre contactele dvs. este conectat la rețeaua Wi-Fi la care încercați să vă conectați, va apărea butonul „Solicitați parolă”.

În plus, Alaway on Display poate afișa așa-numitele autocolante bitmoji, iar tastatura primește funcții de căutare separate. Acest lucru vă permite să căutați direct pe YouTube, printre altele, fără a fi nevoie să mergeți mai întâi acolo. Aplicația Mesaje va fi, de asemenea, extinsă cu două noi funcții de urgență. Acum smartphone-ul Samsung Galaxy A51 va fi și mai bun.

Always on Display este o caracteristică a smartphone-ului care arată informații limitate în timp ce telefonul doarme. A fost introdusă pentru prima dată de Nokia în 2009 pe N86, apoi adoptată pe scară largă de ceilalți producători de telefoane.

La fel ca pe Samsung Galaxy A71, One UI 2.5 aduce în mod explicit îmbunătățiri ale calității camerelor la A51. Ciudat este că nicio funcție a camerei nu este extinsă sau îmbunătățită. Deci, întrebarea principală este: cum se îmbunătățește camera? Probabil vom observa aceste lucruri după instalare.

Întârzierea implementării unei interfețe de utilizator se datorează faptului că majoritatea producătorilor oferă smartphone-urilor lor propria interfață cu utilizatorul. Aceasta oferă un aspect special și funcții speciale, dar există și dezavantaje. În același timp interfața trebuie mai întâi adaptată și la actualizările de securitate pe care Google le lansează pentru Android. Toate acestea necesită atât timp, resurse și, în final, bani.

Bateria va consuma mai mult în primele zile după actualizare

Actualizarea va fi trimisă prin OTA și va fi disponibilă inițial pe telefoanele Galaxy A51 care nu sunt blocate în rețea. Puteți aștepta până când dispozitivul vă atenționează că puteți descărca actualizarea. Cu toate acestea, puteți verifica și direct, prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.

Este indicat ca la orice actualizare bateria să fie încărcată cel puțin la 50%. Rețineți că, consumul de energie este adesea mai mare câteva zile după o actualizare atât de importantă. Mai târziu, când software-ul se va optimiza, se normalizează din nou. Dar se poate ca bateria să se descarce puțin mai repede în orele sau zilele de după actualizare.