One UI 4.0 beta pentru Galaxy S21 s-a încheiat, urmează versiunea stabilă

315
Programul One UI 4.0 beta pentru Galaxy S21 sa încheiat urmează versiunea stabila
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung ar putea lansa foarte curând actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12 pentru seria Galaxy S21. Un manager de operațiuni beta de pe forumurile comunității companiei din Coreea de Sud a confirmat că dispozitivele nu vor mai primi versiuni beta. A patra versiune One UI 4.0 beta, pe care Samsung a lansat-o la începutul acestei luni, a fost ultima. Urmează actualizarea stabilă.

Acest anunț nu este însă o surpriză, deja ne așteptam la acest lucru. Samsung a implementat Android 12 AOSP (Android Open Source Project) final în cea de-a treia versiune beta One UI 4.0 pentru seria Galaxy S21. Cea de-a patra versiune beta a fost mai mult pentru diferite reglaje finale, optimizări și unele remedieri de erori. Deci, destul de clar, compania a terminat să adauge noi funcții sau să facă modificări și îmbunătățiri. Și, conform AndroidHeadlines, tocmai asta a anunțat reprezentantul Samsung.

Programul One UI 4.0 beta pentru seria Galaxy S21 încheiat

Nu va exista o a cincea versiune beta pentru seria Galaxy S21. Compania Samsung mai poate lansa o actualizare de remediere rapidă dacă este necesar, dar următoarea actualizare mare pentru Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra va fi versiunea stabilă One UI 4.0. Încă nu avem un interval de timp sau o data concretă în care ar putea ajunge actualizarea. Dar toate lucrurile converg către o lansare înainte de sfârșitul acestei luni.

În luna noiembrie 2021 Android 11 are o cotă de piață de 30,8%. Este urmat de Android 10 cu 27,3% și Android 9 Pie cu 15,4%. Android 8.0 – 8.1 Oreo mai are o cotă de piață de 11,6% iar Android 7 Nougat are o cotă de 6,3%.

Samsung a fost cu aproape o lună mai rapid în lansarea One UI 4.0 beta anul acesta decât One UI 3.1 bazat pe Android 11 anul trecut. Gigantul coreean a lansat programul beta pentru seria Galaxy S21 în septembrie. Luna trecută, a deschis programul pentru dispozitivele pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Deci, după trio-ul Galaxy S21, noile pliabile vor primi probabil actualizarea stabilă One UI 4.0 în continuare. În acest ritm, nu am fi surprinși dacă actualizarea va sosi luna viitoare.

Deja seriile emblematice Galaxy S20 și Galaxy Note 20 au intrat și ele în programul One UI 4.0 beta. Zilele trecute Samsung a oprit programul beta pentru seria Galaxy S20 fără a da explicații. Conform unor informații programul de testate beta pentru One UI 4.0 bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S20 va fi reluat în scurt timp.