Samsung va lansa One UI 5.0 Beta bazat Android 13 după 15 iulie

224
Android 13
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung ar putea începe în curând testarea beta a software-ului său personalizat One UI 5.0 bazat pe Android 13. Potrivit mai multor informații, prima versiune beta publică ar putea fi lansată în a treia săptămână din iulie. Anterior am știut de o cronologie similară, dar această informație este mai precisă și confirmă lansarea.

După cum era de așteptat, programul One UI 5.0 beta bazat pe Android 13 se va deschide mai întâi pentru seria Galaxy S22. Dar Samsung va lansa programul beta la mai multe modele emblematice, inclusiv la Fold 3 și Flip 3. Ca de obicei, compania va lansa mai multe versiuni beta pentru dispozitive înainte de lansarea stabilă. Acesta din urmă ar putea debuta în luna octombrie, potrivit AndroidHeadlines. Desigur, începe cu seria Galaxy S22, modelele emblematice având prioritate.

Dacă aceste termene sunt adevărate, Samsung ar trebui să înceapă înregistrările pentru programul beta în zilele următoare. În plus, compania va lansa și actualizarea stabilă pentru Android 13 cu o lună mai devreme decât One UI 4.0 bazat pe Android 12 anul trecut. Marea majoritate a flagship-urilor Galaxy eligibile primiseră marea actualizare Android înainte de sfârșitul anului 2021. Anul acesta actualizarea ar putea veni chiar mai devreme.

One UI 5.0 Beta bazat Android 13 va debuta luna viitoare

Până la sfârșitul anului 2022, Samsung ar putea însămânța One UI 5.0 pentru o mulțime de smartphone-uri medii și bugetare. Ce răsturnare de situație a reușit Samsung în doar câțiva ani. Cu relativ puțin timp în urmă (doar câțiva ani) gigantul sud-coreean a fost criticat pentru actualizări lente de software. De fapt a fost o harababură în privința actualizărilor de software Samsung. Dar acum, fără îndoială, Samsung este cel mai bun furnizor de actualizări Android, doar Google fiind pe aproape. Nu există niciun concurent pentru Samsung când vine vorba de actualizări lunare de securitate.

Cuvântul android vine din greaca antică și înseamnă „formă de om”! Roboțelul verde, simbolul Android a fost realizat de Irina Blok o angajată a companiei Google. Android este și porecla lui Andy Rubin, părintele Android OS.

Interfața Samsung One UI 5.0 este bazată pe versiunea Android 13 a Google. Aici Samsung va include majoritatea bunătăților care fac parte integrantă din software-ul creat de Google. Dar gigantul coreean face de obicei personalizări importante față de versiunea Google de Android și anul acesta nu ar trebui să fie diferit. Din păcate, nu se știu multe despre noile funcții pe care Samsung le va integra în software-ul personalizat.

Am auzit că One UI 5.0 va îmbunătăți semnificativ animațiile UI. Trecerea de la o pagină de sistem la cealaltă ar trebui să fie mai lină și să creeze o experiență de navigare mai rapidă. Pot exista și reproiectări subtile ale interfeței de utilizare. Cu doar aproximativ trei săptămâni până la deschiderea programului One UI 5.0 beta pentru seria Galaxy S22, nu este o așteptare prea lungă acum până să putem degusta cea mai recentă iterație a software-ului Android personalizat de la Samsung.