Tot ce trebuie să știți despre actualizările Android pe telefoanele Samsung

1041
Tot ce trebuie sa stiti despre actualizarile Android pe telefoanele Samsung
Sursa Foto: 9to5google.com

Actualizările sunt esențiale pentru sănătatea și performanța generală a telefonului dvs. Samsung Galaxy, indiferent când sunt făcute. În acest ghid vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie despre telefoanele Galaxy și actualizările de securitate, cronologie și multe altele.

De cele mai multe ori, actualizările sunt trimise automat pe telefonul dvs. Galaxy. Veți ști că o actualizare este disponibilă dacă vedeți o mică notificare care spune „Actualizare gata de instalare”. Tot ceea ce este necesar pentru a începe actualizarea este să inițiați actualizarea, conform site-ului 9to5google. Problema cu acest sistem este că durează puțin pentru ca aceste actualizări să fie trimise automat pe dispozitiv.

Ce trebuie să știți despre actualizările telefoanelor Samsung Galaxy

Soluția? Verificarea manuală a actualizărilor pe telefonul dvs. Samsung Galaxy. În acest fel veți obține cel mai recent patch de securitate sau un nou sistem de operare chiar mai devreme. Iată cum să verificați actualizările pe telefonul dvs. Samsung Galaxy:

  • Accesați setările dispozitivului dvs. Samsung Galaxy.
  • Derulați până la capăt și căutați Actualizare software. Apăsați acolo!
  • Atinge Descărcare și instalare.

Dispozitivul dvs. va începe să caute noi actualizări. Dacă una este disponibilă, dispozitivul vă va solicita fie să o instalați, fie să programați o oră de instalare. Puteți programa actualizarea să se instaleze în timpul nopții, astfel încât să nu vă perturbe programul. De obicei aceste actualizări sunt trimise prin OTA.

Actualizările OTA (over-the-air) sunt utilizate în principal pentru smartphone-uri și dispozitive mobile similare și folosește conexiunea la internet existentă a acestor dispozitive. Asistența de la operatorul de rețea mobilă nu este necesară.

După începerea instalării, ar trebui să dureze doar aproximativ 10 minute pentru a instala complet o actualizare de securitate. Dacă este o actualizare Android mai mare, este posibil să doriți să o programați pentru a începe noaptea, deoarece poate dura mult timp. Dar, aci totul depinde de alegerea voastră.

Pot să descarc actualizarea pe telefoanele Samsung Galaxy?

Dispozitivele Android sunt construite pe ideea de a le putea configura după bunul plac. Aceasta include posibilitatea de a trimite noi actualizări pe dispozitiv înainte ca acestea să fie disponibile oficial. Aceasta se numește încărcare laterală și este nevoie de puțin mai mult decât doar câteva atingeri pe dispozitiv. De obicei, veți avea nevoie de un computer și de software adăugat.

Încărcarea laterală implică utilizarea unui computer pentru a trimite manual o imagine de fișier pe dispozitivul dvs. – de obicei în modul dezvoltator sau de recuperare, în funcție de metoda utilizată – și computerul trebuie să folosească o serie de instrumente pentru a instala noul sistem de operare pe dispozitiv. Dispozitivele Samsung fac acest lucru puțin complicat în comparație cu seria Google Pixel, deoarece Google are o mulțime de suport disponibil pentru încărcarea laterală Android.

Deși este absolut posibil de făcut, nu este un proces ideal pentru utilizatorul obișnuit. Există o mulțime de lucruri care pot merge prost în acest proces care ar putea deteriora în mod critic dispozitivul. Deci, cu excepția cazului în care știți absolut ce faceți, încărcarea laterală ar trebui să fie o ultimă soluție atunci când vine vorba de actualizări pe dispozitivul dvs. Samsung. Așteptarea actualizării clasice prin notificare sau descărcare manuală este mai sigură și mult mai ușoară.

Cât de des lansează Samung actualizări de securitate?

Samsung are câteva programe diferite când vine vorba de actualizări, dar compania este una dintre cele mai bune din industrie pentru actualizări Android și corecții de securitate. Unele dispozitive primesc actualizări lunare de securitate, altele trimestrial, iar unele telefoane sunt actualizate doar de două ori pe an.

În general, cu cât dispozitivul este mai vechi, cu atât actualizările sunt mai rare. Acum dispozitive precum Samsung Galaxy S8 Lite și unele telefoane din seria A primesc actualizări de securitate doar bianuale. Nu trebuie să uităm că au fost lansate înainte de 2019. Dispozitivele mai noi, cum ar fi Galaxy Z Fold 3, primesc actualizări lunare de securitate și probabil că le vor face pentru o perioadă.

Unele dispozitive Samsung încetinesc frecvența actualizării pe măsură ce îmbătrânesc, trecând de la un program lunar la unul trimestrial. De exemplu, Galaxy Note 9 a fost lansat cu actualizări lunare, dar acum are un program trimestrial.

Deci, cât timp va primi dispozitivul meu Samsung actualizări Android? Există două tipuri diferite de actualizări pentru telefonul dvs. Samsung Galaxy. Primul este actualizările de securitate, care vă mențin dispozitivul la zi cu cele mai noi măsuri de precauție de securitate cibernetică pe care Samsung le poate oferi. Apoi sunt actualizările de sistem, altfel cunoscute ca actualizări Android. Acestea sunt actualizări de software menite să repare erori și să adauge funcții precum cele găsite în Android 12.

Programele de actualizare de securitate ale Samsung

Recent, Samsung a anunțat că telefoanele vândute în 2019 și ulterior vor primi patru ani de actualizări de securitate. Aceasta înseamnă că, timp de patru ani puteți fi sigur știind că cea mai recentă actualizare pentru telefonul dvs. vă menține în siguranță. Iată ce dispozitive vor primi patru ani de actualizări de securitate:

  • Galaxy Fold, Z Fold 2 5G; Galaxy Z Flip și Galaxy Z Flip 5G; Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3
  • Seria Galaxy S10, Galaxy S10 Lite, seria Galaxy S20, Galaxy S20 FE 5G, Seria Galaxy S21 și Galaxy S21 FE
  • Seria Galaxy Note 10 și seria Galaxy Note 20
  • Galaxy A10e, Galaxy A20, Galaxy A50, A11, A21, Galaxy A51, Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G și Galaxy A52 5G

Samsung oferă, de asemenea, până la cinci ani de actualizări de securitate pentru anumite dispozitive care fac parte din gama Enterprise a companiei.

Actualizările sistemului de operare Android

În ceea ce privește actualizările de sistem, Samsung promite trei ani de actualizări Android pentru telefoanele vândute în 2019 sau mai târziu, precum și pentru alte câteva dispozitive selectate. În esență, acest lucru înseamnă că aceste dispozitive ajung să vadă trei versiuni diferite de Android în timpul vieții lor, un precedent nemaiauzit de la Samsung. Iată care sunt dispozitivele eligibile pentru trei ani de actualizări Android:

  • Galaxy S10, S10+, S10e, S10 5G, S10 Lite
  • Galaxy S20 5G, S20+ 5G, S20 Ultra 5G, S20 FE 5G
  • Galaxy S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra 5G, Galaxy S21 FE
  • Galaxy S10, Galaxy S10+, S10e, Galaxy S10 Lite
  • Galaxy Note 20 5G, Note 20 Ultra 5G
  • Galaxy 10, Note10+, Note10+ 5G
  • Galaxy Fold, Galaxy Z Fold 2 5G, Z Flip 5G, Z Fold 3 5G, Z Flip 3 5G
  • Galaxy A51 5G, Galaxy A52 5G, Galaxy A71 5G, Galaxy A72 și Galaxy A90 5G

Acesta listă se va extinde în acest an și anii următori. Dispozitivele de mai sunt sunt eligibile în acest moment. Acesta este cel mai mult pe care Samsung l-a oferit vreodată pentru a vă asigura că dispozitivul dvs. rămâne la zi pentru o perioadă lungă de timp. Așa fiind, nu vă fie teamă să verificați din când în când actualizările, deoarece acestea durează puțin pentru a fi trimise pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy.