Programul One UI 5.0 beta a fost lansat pentru seria Galaxy A52

74
Programul One UI 5.0 beta a fost lansat pentru Galaxy A52
Sursa foto: via xda-developers.com

Samsung a deschis programul public beta One UI 5 pentru seria sa emblematică Galaxy S22 la începutul lunii trecute. În ultimele săptămâni, compania a lansat câteva versiuni beta pentru aceste dispozitive, oferind utilizatorilor șansa de a experimenta toate noutățile înainte de lansarea stabilă Android 13. În timp ce seria Galaxy S22 nu a primit încă prima lansare stabilă Samsung a deschis acum programul One UI 5.0 beta pentru seria Galaxy A52 de gamă medie.

Potrivit unei postări recente pe forumurile comunității Samsung, utilizatorii Galaxy A52 se pot înscrie acum în programul beta. Trebuie să meargă la aplicația Samsung Members și să facă clic pe noul banner One UI 5 beta, potrivit XDA-Developers. După înregistrare utilizatorii ar trebui să primească prima actualizare One UI 5.0 beta prin OTA. În prezent, programul One UI 5 beta pentru Galaxy A52 pare să fie disponibil doar în India. Totuși, ar trebui să ajungă în curând și în alte regiuni.

Seria Galaxy A52 în programul One UI 5.0 beta

Capturile de ecran ale jurnalului de modificări One UI 5 beta distribuite într-o postare separată dezvăluie că actualizarea (versiunea de firmware A525FXXU4ZVIC / A525FODM4ZVIC / A525FXXU4ZCIB) măsoară puțin sub 2GB. Aceasta include și actualizarea de securitate securitate pentru octombrie 2022. Programul beta a fost lansat în India pentru cele trei modele Galaxy A52, Galaxy A52s și Samsung Galaxy A52 5G.

Fiind dispozitive mid-range, actualizarea One UI 5.0 beta este puțin mai mică decât cea pentru seria Galaxy S22. Dar și așa, ar trebui să aibă totuși majoritatea caracteristicilor noi pe care Samsung le introduce cu viitorul sistem de operare și interfața aferentă.

Un program beta oferă utilizatorilor acces anticipat la versiunile de test pentru viitorul sistem de operare. Practic, o versiune beta, este noul OS care înainte de a fi lansat oficial se testează pentru a vedea cum răspund la utilizare noile caracteristici.

Programul beta pentru seria Galaxy A52 include majoritatea modificărilor introduse de Samsung în One UI 5 beta pentru seria S22. Sunt acolo noi opțiuni de culoare pentru teme dinamice și suport pentru widget-uri stivuibile. Nu lipsesc nici noi gesturi pentru videoclipuri cu ecran divizat, îmbunătățiri pentru aplicația My Files, îmbunătățiri pentru aplicația pentru cameră și multe altele.

De asemenea, rămâne de văzut când noul Galaxy A53 5G va primi versiunea beta sau va primi direct versiunea stabilă. Conform informațiilor anterioare, acesta este singurul smartphone Galaxy mid-range care va primi actualizarea stabilă Android 13 înainte de 2023.