Interfața Samsung One UI 5.0 face setările rapide mai puțin rapide

261
Interfata Samsung One UI 5.0
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung a început săptămâna trecută testarea beta pentru interfața Samsung One UI 5.0 bazată pe Android 13 pentru seria Galaxy S22. Alături de bunătățile Android 13, noua versiune One UI aduce și câteva modificări și suplimente de la firma coreeană. Una dintre modificări face Setările rapide mai puțin rapide. Samsung a eliminat o comandă rapidă pentru Setări rapide din tava de notificări.

Majoritatea telefoanelor Android oferă o tavă de notificări în doi pași. Glisând în jos pe ecranul de pornire vă dezvăluie notificările și o mână de comenzi rapide personalizabile. O a doua glisare dezvăluie grila completă de Setări rapide cu opțiunea de a organiza butoanele. Numărul de comenzi rapide pe care le vedeți la fiecare pas variază în funcție de producător, dar toate urmează același sistem.

Telefoanele inteligente Galaxy de la Samsung au prezentat istoric șase comenzi rapide în primul pas. Dar cu One UI 5.0, compania le-a redus la cinci. Potrivit AndroidHeadlines, această reproiectare pare ciudat de supra-spațiată și nealiniată. Desigur, un buton de comandă rapidă mai puțin înseamnă că panoul Setări rapide devine și mai puțin rapid. Grila 4×3 care apare la a doua glisare rămâne totuși neschimbată.

Samsung One UI 5.0 beta se extinde în mai multe țări

Nu este clar dacă schimbarea este permanentă sau dacă Samsung intenționează să revină mai târziu la aspectul original. Sperăm că va păstra panoul Setări rapide cu șase butoane. Vom afla pe măsură ce compania lansează mai multe versiuni beta One UI 5.0 pentru utilizatorii Galaxy S22.

În anunțul său oficial, Samsung a declarat că One UI 5.0 beta pentru seria Galaxy S22 va fi disponibilă pentru utilizatorii din Germania, Coreea de Sud și SUA. Dar, judecând după programele beta anterioare, One UI 5.0 beta se va deschide probabil și în India, Polonia, China și Marea Britanie. Desigur, nu avem încă nicio confirmare oficială de la Samsung în acest sens. Vă vom anunța dacă auzim ceva.

Polonia are 17 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, 15 sunt culturale, printre care Centrul istoric al Varșoviei. Tot în patrimoniul UNESCO este și Castelul Ordinului Teutonic din Malbork – cel mai mare castel din lume după suprafața terestră.

Că Samsung a început testarea One UI 5.0 beta cu seria Galaxy S22 nu este surprinzător. De obicei, compania lansează mai întâi o nouă versiune de Android pentru cele mai recente dispozitive emblematice. Dar nu ar trebui să treacă mult înainte ca programul beta să se deschidă pentru alte smartphone-uri Galaxy. Ne gândim la seriile Galaxy S21 și Galaxy S20, la Fold 3, Flip 3, seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2. Toate aceste telefoane ar trebui să primească One UI 5.0 beta în săptămânile următoare.

Este posibil ca programul beta să nu ajungă la telefoanele mid-range Samsung din seria Galaxy A și Galaxy M. Cu toate acestea, multe dintre aceste telefoane vor primi actualizarea Android 13, completată cu One UI 5.0. Actualizarea stabilă va începe să fie lansată mai târziu în acest an, seria Galaxy S22 fiind în poll-position.