Samsung One UI 5.1 ajunge la Galaxy S21 FE și Galaxy S20 FE

268
Samsung One UI 5.1
Sursă foto: via GalaxyClub.nl

Samsung face progrese tot mai mari în lansarea actualizării la interfața One UI 5.1 pe diferite dispozitive. Actualizarea a început cu seria Galaxy S22, a continuat cu seriile Galaxy S21 și Galaxy S20. Acum vine copletarea acestor serii, pentru modelele Fan Edition. Astfel Samsung One UI 5.1 ajunge la Galaxy S21 FE și Galaxy S20 FE.

Actualizarea la interfața Samsung One UI 5.1 este acum disponibilă în mai multe țări din Europa pentru pentru Galaxy S21 FE și Galaxy S20 FE. Samsung a lansat actualizarea One UI 5.1 pentru Galaxy S20 FE 5G (SM-G781B) cu versiunea de firmware G781BXXU4HWB1. Actualizarea este disponibilă și în România, dar și în Austria, Elveția, Polonia, Irlanda, Slovacia, Republica Cehă și Țările Baltice. Primesc actualizarea și utilizatorii din Spania, Olanda, Portugalia, UK, Franța, Slovenia, Italia, Țările Nordice, Grecia, Germania, Bulgaria și Luxemburg.

Actualizarea One UI 5.1 pentru Galaxy S21 FE este disponibilă în prezent atât pentru variantele de dispozitiv SM-G990B, cât și SM-G990B2 din toată Europa. Este disponibilă în aceleași țări unde a primit actualizarea și Galaxy S20 FE. Actualizarea vine cu versiunea de firmware G990BXXU2EWAJ (SM-G99B) și, respectiv, G990B2XXU1EWAJ (SM-G990B2). Noua actualizare aduce și patch-ul de securitate din februarie 2023. Atât pentru Galaxy S20 FE cât și pentru Galaxy S21 FE actualizarea ajunge prima dată pe dispozitivele neblocate în rețelele mobile. Potrivit GalaxyClub, în scurt timp vor primi actualizarea și cele blocate în rețelele operatorilor de telefonie mobilă.

Galaxy S21 FE și Galaxy S20 FE primesc Samsung One UI 5.1

Pe toate dispozitivele, actualizarea aduce o serie de funcții One UI 5.1 care au debutat pe seria Galaxy S23. De exemplu, obțineți noul widget Baterie și un widget Meteo îmbunătățit. Puteți alege diferite imagini de fundal pentru diferite moduri și sunt posibile noi rutine. În Samsung Notes puteți edita fișiere cu mai mulți utilizatori în același timp și puteți crea albume de familie pentru fotografii.

Ansel Easton Adams (1902 – 1984) a fost un fotograf american, autor si profesor al fotografiei artistice. Easton a fost unul dintre cei mai apreciați fotografi ai tuturor timpurilor și considerat cel mai celebru fotograf din lume.

Meniul Setări în sine este, de asemenea, actualizat și oferă acum sugestii pentru setări mai bune chiar în partea de sus. Iar cei care folosesc DeX Mode beneficiază ocazional de un multi-tasking mai bun. În plus, veți vedea că telefonul dvs. are un nou ecran de actualizare „One UI” în timpul instalării.

Acum puteți ajusta direct nuanța selfie-urilor dvs. în aplicația pentru cameră. Și dacă dispozitivul dvs. acceptă aplicația pentru cameră Expert RAW, puteți crea comenzi rapide către modul Expert RAW direct în aplicația standard pentru cameră.

De îndată ce actualizarea este gata pentru telefonul dvs., veți primi automat o notificare. De asemenea, puteți verifica disponibilitatea manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.

Deoarece este o actualizare majoră – în jur de 2GB, cu unele variații pe dispozitiv și model – va dura câteva zile pentru ca software-ul să se optimizeze din nou după instalare. În acest timp, este posibil ca bateria să se epuizeze puțin mai repede. Cu toate acestea, acest lucru se va normaliza de la sine.