Confirmat oficial: One UI 6.1 aduce Galaxy AI pe mai multe dispozitive Galaxy

226
One UI 6.1 Galaxy AI pe mai multe dispozitive Galaxy
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Un lucru speculat de toată lumea, dar și unele declarații ușor voalate de până acum ale companiei Samsung au fost acum confirmate oficial. Samsung a anunțat ieri disponibilitatea funcțiilor Galaxy AI pe mai multe dispozitive Galaxy printr-o nouă actualizare la interfața One UI 6.1. Astfel Samsung accelerează extinderea globală a AI-ului mobil, oferind utilizatorilor posibilitatea de a experimenta Galaxy AI și pe modelele anterioare.

Actualizarea va fi disponibilă pe seria Galaxy S23 și Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 și seria Galaxy Tab S9, urmând a fi implementată începând cu sfârșitul lunii martie. La fel ca seria Galaxy S24 recent lansată, viitoarea actualizare va ridica standardul experienței utilizatorilor în ceea ce privește inteligența artificială mobilă printr-o abordare hibridă care combină AI-ul pe dispozitiv și cel bazat pe cloud.

Scopul nostru cu Galaxy AI este să deschidem calea către o nouă eră AI și să-l facem accesibil. Dar acesta este doar începutul pentru Galaxy AI. Ne propunem să aducem experiența la peste 100 de milioane de utilizatori Galaxy până în 2024. Apoi vom contina să inovăm și să exploatăm posibilitățile nelimitate ale inteligenței artificiale mobile”. A declarat TM Roh, seful diviziei Mobile eXperience Business din cadrul Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

Ceea ce nu este clar în anunțul Samsung este cum arată upgrade-ul UI 6.1 fără Galaxy AI. În cele din urmă, este de așteptat ca multe alte telefoane să primească noua interfață dar fără gadgeturile AI. One UI 6.1 fără Galaxy AI probabil aduce îmbunătățiri la Always On Display pentru a afișa și imagini de fundal. Există widget-uri de ceas noi pentru ecranul de blocare, navigarea prin gesturi este revizuită, iar animațiile sunt mai fluide.

Iată ce dispozitive primesc Galaxy AI cu One UI 6.1:

Vă reamintim mai jos ce aduce One UI 6.1 pe dispozitivele menționate mai sus.

Comunicare fără bariere. Un număr mare de utilizatori Galaxy vor beneficia acum de caracteristicile Galaxy AI care îmbunătățesc comunicarea. Acestea includ posibilitatea de a ajusta tonul mesajelor și de a traduce mesajele în 13 limbi diferite folosind Chat Assist. Utilizatorii Galaxy pot experimenta puterea interacțiunilor în timp real prin intermediul Live Translate, care oferă traduceri vocale și textuale pentru convorbirile telefonice. Cu Interpreter, utilizatorii se pot angaja în conversații spontane cu localnicii în timpul călătoriilor, deoarece funcția de ecran împărțit generează traduceri textuale pentru conversațiile în timp real.

Productivitate fără precedent. Integrarea Galaxy AI în ecosistemul Galaxy permite o experiență de utilizare excelentă când vine vorba de sarcinile zilnice pe modelele suportate de AI. Funcțiile de căutare sunt îmbunătățite prin Circle to Search și generează rezultate intuitive de căutare printr-un gest rapid și circular. Funcționalitățile de organizare, precum Note Assist, permit utilizatorilor să creeze formate, să genereze rezumate și să traducă notele, în timp ce Browsing Assist ajută oamenii să rămână la curent cu știrile, primind rezumate pentru acestea. Transcript Assist poate să transcrie înregistrările întâlnirilor și să genereze rezumate și traduceri în mod facil.

Samsung nu face nicio promisiune, asigurare sau garanție în ceea ce privește acuratețea, completitudinea sau fiabilitatea rezultatelor furnizate de caracteristicile AI. Logarea în contul Samsung poate fi necesară pentru anumite funcții AI Samsung.

Creativitate de neoprit. Cu Galaxy AI, Samsung își propune să stimuleze creativitatea utilizatorilor într-un mod inovator. Ultima actualizare Galaxy oferă o serie de instrumente AI care încurajează libertatea creativă chiar și după realizarea unei fotografii. Prin intermediul funcției Generative Edit, smartphone-urile care suportă AI pot redimensiona, repoziționa sau alinia obiectele din fotografii pentru a obține rezultate remarcabile. De asemenea, utilizatorii pot îmbunătăți cu ușurință orice fotografie cu ajutorul funcției Edit Suggestion. Acum nu mai este nevoie ca utilizatorii să facă mai multe filmări. Instant Slow-mo se poate genera cadre suplimentare pentru videoclipurile cu mișcări încetinite pentru a surprinde momente pline de acțiune.

Iată mai jos toate funcțiile Galaxy AI care trec pe telefoanele Samsung:

  • Circle to Search
  • Live Translate
  • Interpreter
  • Chat Assist
  • Note Assist
  • Browsing Assist
  • Transcript Assist
  • Generative Edit
  • Edit Suggestion
  • Instant Slow-mo

Creativitatea și personalizarea nu se opresc aici. Acum, personalizarea dispozitivelor Galaxy este și mai simplă prin intermediul wallpaperelor generate de AI, care permit dispozitivelor cu AI să pună în valoare creativitatea utilizatorilor.