Android 9 ca sistem de operare este cel mai folosit pe telefoanele Android

977
Sursa Foto: 9to5google.com

Aproximativ o treime dintre utilizatori de smartphone-uri Android depind de un sistem de operare mai vechi. Este și cazul utilizatorilor de smartphone-uri Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane. De o perioadă destul de mare de timp Google nu a mai făcut publică situația utilizatorilor sistemului de operare Android.

Este vorba despre situația utilizatorii diferitelor versiuni de Android. Dar întotdeauna când Google publică această statistică vedem lucruri cu adevărat interesante. Acum, cu noi statistici pentru dezvoltatori dar și pentru marele public, există în sfârșit o informație oficială asupra distribuției sistemului Android.

Android 9 Pie cel mai răspândit sistem de operare Android

Din ce vedem din noile date nu sunt lucruri cu adevărat surprinzătoare. Practic s-au schimbat unele procente de la ultimele date publicate de Google acum aproximativ un an. Avem un sistem de operare Android care este încă foarte subdivizat, majoritatea utilizatorilor au instalată o versiune mai veche a de trei ani a sistemului de operare. Colegii noștri de la site-ul german WinFuture, au preluat aceste date de la 9to5google, și vă prezentăm situația din acest moment.

Cifrele arată că Android 10 nu a ajuns încă la o cotă de piață de 10% – are doar 8,2%. Versiunea Android Pie a ajuns la aproximativ 10,4% raportat la aceeași perioadă de la lansare. Acum Android 9 Pie are o cotă de 31,3% dintre toate dispozitivele Android. Este cea mai mare pondere dintre toate telefoanele Android de pe piață.

Android este și porecla lui Andy Rubin, părintele sistemul de operare Android. Mascota Android este un roboțel verde care a fost proiectat de designerul și graficianul Google, Irina Blok. Primul telefon disponibil cu Android a fost HTC Dream, lansat la 22 octombrie 2008.

Este interesant faptul că sistemele de operare vechi, cum ar fi Android 5, 6 și 7, au încă o bază de utilizatori destul de stabilă. Au aproximativ zece 10% fiecare. Astfel o treime din toți utilizatorii Android au un sistem de operare învechit. Aceste versiuni au apărut pe piață din 2014 până în 2016, deci au cel puțin trei ani.

Iată distribuția diferitelor sisteme de operare Android pe smartphone-uri:

Distribuție Android:

  • Android 10 – 8,2% dintre smartphone-uriel de pe piață au acest sistem de operare.
  • Android 9 Pie – 31,3%
  • Android 8 Oreo – 21,3%
  • Android 7 Nougat – 12,9%
  • Android 6 Marshmallow – 11,2%
  • Android 5 Lollipop – 9,2%
  • Android 4 KitKat – 4,0%
  • Android Jelly Bean – 1,7%
  • Android Ice Cream Sandwich – 0,2%

Cel mai nou sistem de operare Android 10 îl găsim printre altele pe seria Galaxy S20, Galaxy S10 sau Galaxy Note 10 sau pe telefoane mid-range Galaxy A51 și Galaxy A71. Cel mai frecvent întâlnit sistem de operare, Android 9 Pie, este disponibil pe Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8. Sunt și modele mid-range cum ar fi Galaxy A9 și Galaxy A7, Galaxy A6 / Galaxy A6+ sau tableta Samsung Galaxy Tab S4. Acestea vor rămâne toate cu Android Pie, fiind la a doua actualizare majoră de software.