Cum să personalizați tasta laterală pe telefonul Samsung Galaxy

451
Cum sa personalizati tasta laterala pe telefonul Samsung Galaxy
Sursa foto: makeuseof.com

Samsung, ca și alți producători, are tasta laterală de pe dispozitivele sale mapată pentru mai multe acțiuni. De exemplu, o apăsare scurtă și menținerea apăsată pornește sau oprește ecranul, în timp ce o apăsare dublă declanșează Bixby. Ca atare, dacă doriți să accesați meniul de alimentare de pe dispozitiv, va trebui să apăsați simultan tasta laterală și tasta de reducere a volumului. Acesta nu este un comportament de dorit pe un telefon Samsung Galaxy, mai ales dacă nu utilizați Bixby.

Din fericire, Samsung vă permite să remapați tasta laterală la alte acțiuni. Da, puteți seta tasta laterală de pe telefonul Samsung Galaxy pentru a deschide orice aplicație doriți. Mai jos, prin intermediul Makeuseof, vă arătăm cum să personalizați acțiunile tastei laterale pe un dispozitiv Samsung Galaxy.

Cum să schimbați acțiunea tastei laterale pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy

Dacă nu utilizați asistentul vocal Bixby de pe telefonul Samsung Galaxy, cel mai bine este să remapați funcția de apăsare și menținere apăsată a tastei laterale pentru a afișa meniul de oprire. Nu este deloc greu, dar necesită puțină atenție. Urmați pașii de mai jos pentru a face acest lucru:

  • Deschideți aplicația Setări pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy.
  • Derulați în jos, accesați Funcții avansate și selectați Tasta laterală.
  • Sub Apăsați și mențineți apăsat, selectați butonul pentru meniul Oprire.

Și cam atât. Acum, când doriți să accesați meniul de oprire, pur și simplu apăsați și mențineți apăsată tasta laterală, iar acesta vă va prezenta opțiunile de a opri sau reporni telefonul, de a lansa în modul sigur și de a utiliza modul de urgență.

Cum se remapează acțiunea de dublă apăsare a tastei laterale

Tasta laterală de pe smartphone-urile Samsung nu se limitează doar la funcția de apăsare și menținere apăsată. De asemenea, acceptă funcția de apăsare dublă și o puteți mapa la câteva acțiuni diferite.

De exemplu, dacă dați clic pe multe imagini, puteți atribui funcția de apăsare dublă pentru a lansa aplicația Cameră. Dacă utilizați Samsung Pay, atribuiți-l la Samsung Wallet. Sau, dacă există o aplicație pe care trebuie să o accesați frecvent, puteți mapa funcția de apăsare dublă pentru a o deschide. Iată cum să o faci:

  • Mergeți la Setări.
  • Accesați Funcții avansate -> Tasta laterală.
  • Activați comutatorul pentru Apăsare dublă dacă este dezactivat.
  • Acum, în funcție de cerințele dvs., selectați acțiunea pe care doriți să o efectuați prin apăsarea de două ori a tastei laterale.
  • Dacă doriți să mapați funcția de apăsare dublă pentru a deschide o aplicație, selectați Deschideți aplicația, atingeți pictograma roată din dreapta acesteia și selectați aplicația din pagina următoare.

După ce ați mapat tasta laterală, apăsați-o de două ori și ar trebui să declanșeze acțiunea pe care i-ați atribuit-o mai sus.

Vă sfătuim să profitați mai mult de tasta laterală de pe telefonul dvs. Samsung Galaxy. Prin includerea capacității de a schimba comportamentul tastei laterale și de a o remapa la diferite acțiuni, Samsung vă permite să profitați mai mult de butonul de pe telefon. Mai mult, asigură, de asemenea, că tasta laterală nu este lăsată nefolosită dacă nu considerați utilă acțiunea implicită.

Dacă tocmai ați cumpărat un telefon Samsung, vă recomandăm să personalizați imediat tasta laterală. Este doar unul dintre multele lucruri utile pe care le puteți face atunci când configurați un nou dispozitiv Samsung.