Acasă Stiri Piața smartphone-urilor din Europa crește, Samsung câștigă teren

Piața smartphone-urilor din Europa crește, Samsung câștigă teren

Piața smartphone-urilor înregistrează o anumită creștere în trimestrul trei 2019, după o perioadă de relativă stagnare. Cel puțin așa rezultă din datele publicate de companiile de studiu de piață Canalys și IDC referitor la Q3 2019. Cu atât mai mult, acest lucru este valabil pentru Europa, piață pe care Canalys o numește drept forța motrice pentru piața telefoanelor din ultimul trimestru. Un salt frumos înainte pentru Europa în comparație cu „piața latentă” din Q2 2019. Iar Samsung continuă să conducă piața la nivel global.

Bătrânul continent a depășit de fapt regiunea Asia-Pacific, un rezultat care este oarecum previzibil (+ 8% față de 6%). Perioada iulie-august-septembrie 2019 (Q3 2019) este considerată cel mai bun trimestru din istoria pieței europene în materie de vânzări de smartphone-uri.

Samsung domină categoric piața din Europa

Chiar dacă Samsung conduce cu autoritate vânzările din Europa, această piață atrage tot mai mulți producători, în special din China. Xiaomi, OnePlus, Oppo, Realme, Vivo și mai puțin Huawei. Chiar dacă Huawei nu prea mai contează momentan, tocmai interdicțiile impuse de SUA companiei Huawei oferă oportunități de creștere pentru celelalte companii chineze pentru a câștiga cota de piață.

Cu toate acestea, dacă Huawei-ul lui Ren Zhengfei arată un declin previzibil în Occident, nu se poate spune același lucru pentru Europa Centrală și de Est. Acolo compania Huawei continuă să crească – în ceea ce privește livrările – cu 26% anual. Am mai scris și altă dată, este o diferență între livrările de smartphone-uri și vânzările de smartphone-uri. Livrările se referă la câte telefoane au fost trimise într-o țară iar vânzările se referă la câte au fost efectiv vândute.

Supranumit și „Bătrânul continent”, Europa este al treilea continent după Asia și Africa ca număr de locuitori. Denumirea de Europa a fost folosită pentru prima dată în Legendele Olimpului. Republica Cehă cu 51% și Estonia 55% sunt țările din Europa unde mai mult de jumătate din populație este atee.

Samsung câștigă teren în Europa, Huawei stagnează ca vânzări

Samsung este liderul incontestabil pe piața europeană: 18,7 milioane de smartphone-uri livrate în trimestrul trei 2019. Este o creștere de 26% față de anul trecut și o cotă de piață care a ajuns la un procent incredibil în Europa: 35,7%! Gigantul sud-coreean a exploatat stagnarea generală a companiei Huawei în cel mai bun mod posibil. Telefoane ca Samsung Galaxy A50, Galaxy A40, Galaxy A20e au fost cele mai bine vândute, conform HDBlog.

Când cineva urcă altcineva coboară… Apple și HMD Global sunt cele două companii care prezintă un semn „-” în față. Un neașteptat -4% pentru compania americană Apple și -21% pentru HMD Global, care produce printre altele telefoanele Nokia.

Compania din Cupertino deține o cotă de piață de 18,6% cu 9,8 milioane de iPhone-uri livrate în trimestrul trei. Compania care deține marca Nokia a ajuns de la 2,4 la 1,8% din piață cota care se traduce undeva sub pragul unui milion de smartphone-uri livrate.

Când cineva coboară altcineva urcă… Boomul real este Xiaomi. A realizat un +73% anual pentru a patra poziție, țintind locul ocupat de Apple. Xiaomi a livrat în Europa în trimestrul trei 2019, 5,5 milioane de smartphone-uri, ceea ce se traduce într-o cotă de piață de 10,5%. În al treilea trimestru al anului 2018, Xiaomi a avut o cotă de piață de doar 6,5%.

Stiri

Cum să activezi funcția Find My Mobile pe telefonul Samsung Galaxy

Dacă se întâmplă să pierzi un telefon sau o tabletă Galaxy, nu te panica! Disponibil online, Samsung Find My Mobile este un...

Seria Galaxy Note 20 posibil mai ieftină decât seria Galaxy Note 10

Este perioada în care zvonurile despre seria Samsung Galaxy Note 20 se intensifică pe zi ce trece. Conform ultimelor zvonuri, noua serie...

Galaxy Z Flip este cel mai bine vândut dispozitiv pliabil din 2020

Samsung a lansat Galaxy Z Flip la începutul acestui an ca al doilea smartphone pliabil după Galaxy Fold. Încă de la lansare...

Avem nevoie de un Galaxy Note 20 Ultra sau de un Note 20 Lite?

Seria Samsung Galaxy Note 20 este pe zi ce trece tot mai aproape, nu mai există cale de întoarcere. Un alt lucru...

Ce diferențe vor fi între Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2?

Peste puțin timp Samsung va lansa un nou smartwatch, Galaxy Watch 3. Este urmașul de drept al ceasului Galaxy Watch, lansat în...

Se pare că Samsung lucrează la un nou tracker de fitness Galaxy Fit

Samsung ar putea lucra la o nouă versiune a unei brățări inteligente pentru fitness, Galaxy Fit. Numărul de model al dispozitivului sugerează...

Galaxy Tab S7 și S7+ aproape de lansare: au apărut noi fotografii

Samsung Galaxy Tab S7 și varianta sa "Plus" se apropie tot mai mult de lansare. Ultimele informații dau ca dată de lansare...