Piața globală a smartphone-urilor va scădea și mai mult în 2019

217

Piața mondială a smartphone-urilor se așteaptă să scadă în continuare în 2019. Cererea slabă din partea cumpărătorilor și alți factori nefavorabili sunt cauzele principale, conform unui studiu de piață realizat de TrendForce. Producția globală de smartphone-uri este de așteptat să atingă 1,41 miliarde de unități în acest an. Această cifră este în scădere cu 3,3% față de anul precedent, potrivit TrendForce, preluat de ziarul sud-coreean The Korea Herald.

Cererea de înlocuire a smartphone-urilor va continua trendul descendent în acest an din cauza lipsei de dispozitive cu funcții de reper. Conform companiei TrendForce, producția globală de smartphone-uri ar putea scădea cu până la 5% pe an. Explicațiile oferite de compania taiwaneză pentru acest declin sunt incertitudinile privind efectele negative ale războiului comercial dintre Statele Unite și China.

Samsung va conduce în continuare piața de smartphone-uri

Samsung Electronics Co. va avea o cotă de piață de 20% în acest an, urmată de Huawei cu 16% și Apple Inc. cu 13%. Dintre primii trei jucători mai importanți din acest domeniu, Huawei va fi probabil singura companie care va înregistra o creștere de producție.

Producția companiei sud-coreene Samsung se preconizează că va scădea cu 8% în anul 2019, până la 293 milioane de unități. Pentru compania americană Apple, Trend Force estimează o producție în scădere 15%, până la un total de 189 milioane de bucăți.

Trend Force este o companie care efectuează studii de piață la nivel global piață privind industriile tehnologice. Trend Force a fost înființată în 2000 și are sediul central în Taipei, Taiwan. Compania are o echipă de analiști profesioniști din toate domeniile tehnologice. Efectuează studii în cinci domenii majore pentru companii din toată lumea.

Anterior, o altă renumită companie care efectuează studii de piață în industrie Strategy Analytics, a prevăzut o scădere a producției și vânzărilor de smartphone-uri. Strategy Analytics a estimat că vânzările globale de smartphone-uri vor ajunge la o valoare 1,43 miliarde de euro în acest an. Este o scădere de aproximativ 0,6% față de anul precedent. Strategy Analytics prevede o cotă de piață de 20,3% pentru Samsung, 16,1% pentru Huawei și 14,4% pentru Apple.

TrendForce a spus că Samsung va adopta probabil o strategie mai agresivă în ceea ce privește prețul și specificațiile. Samsung intenționează să lanseze smartphone-urile din seria Galaxy M la sfârșitul acestei luni. Sunt prevăzute pentru lansare și telefoanele din seria Galaxy A. Smartphone-ul pliabil Galaxy Fold și seria Galaxy S10 sunt așteptate luna viitoare. Acestea vor avea un impact semnificativ asupra pieței și a vânzărilor companiei Samsung.