Primele telefoane pliabile Galaxy Z FE vor fi disponibile anul viitor

251
Samsung Galaxy Z FE
Sursa foto: via mysmartprice.com

Samsung este în continuare regele pe piața telefoanelor pliabile. Dar, acestea nu sunt deloc ieftine. Prețul lor a mai scăzut puțin de când au fost lansate, dar sunt încă destul de scumpe. Companii precum Tecno au încercat să coboare ștacheta, dar acele dispozitive nu sunt nici măcar pe aproape de nivelul modelelor Samsung. Acum am aflat că telefoanele pliabile Samsung vor deveni și mai accesibile începând cu 2024. Anul viitor vom vedea primele modele Galaxy Z FE.

Această informație provine de la Park Jin, un analist senior la Counterpoint Research, potrivit AndroidHeadlines. El susține că Samsung va putea lansa smartphone-uri pliabile mai ieftine în intervalul de preț de 600 – 700 USD începând cu anul viitor. Cel mai probabil acestea vor fi încadrate în seria Galaxy Z FE.

Analistul companiei de cercetare de piață a menționat, de asemenea, că vom vedea o creștere semnificativă a pieței de smartphone-uri pliabile în al doilea semestru al 2023. Această expansiune va fi condusă de companiile chineze, iar cota de piață a Samsung va scădea. Era de așteptat să se întâmple acest lucru.

Primele telefoane pliabile Galaxy Z FE vor fi lansate de Samsung în 2024

De asemenea, analistul a remarcat că Huawei este compania care ar putea începe să vândă „dispozitive pliabile la nivel de intrare”. Rețineți că „entry-level foldable” nu înseamnă că vor avea specificații entry-level precum telefoanele obișnuite. Înseamnă pur și simplu cele mai accesibile piese pliabile de la companie, practic.

Sunt șanse ca Samsung să lanseze acele telefoane pliabile mai accesibile ca parte a seriei sale „Galaxy FE”. Galaxy S23 FE este chiar după colț, deoarece este posibil să începem să vedem telefoane „Fold” și „Flip” incluse în seria „Galaxy Z FE”.

Samsung a fost fondat ca magazin comercial în 1938 de Lee Byung-Chull. Concentrat inițial pe comerț și-a extins afacerea către producția de textile. Apoi a intrat în industria electronică în 1969 cu producția de televizoare alb-negru.

Nu știm ce fel de specificații va oferi Samsung pentru telefoanele pliabile viitoare Fan Edition, nu încă. Cel mai probabil lucrurile se vor clarifica în lunile următoare. De asemenea, în ciuda faptului că este de așteptat ca Samsung să înceapă să lanseze astfel de dispozitive anul viitor, nu știm exact când se va întâmpla asta. Presupunem în trimestrul patru. Eventual un prim telefon pliabil Galaxy Z Flip FE sau Galaxy Z Fold FE să fie lansat după evenimentul Galaxy Unpacked din august anul viitor.

Cu siguranță este o informație incitantă și va împinge industria mobile pliabilă înainte. Cu cât telefoanele pliabile sunt mai ieftine, cu atât mai mulți oameni vor alege să le cumpere. Acest lucru va crește cota de piață a smartphone-urilor pliabile și, astfel, va atrage mai multe companii pe această piață. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine, în ceea ce privește consumatorii.