Viitoarele telefoane pliabile Samsung vor putea măsura tensiunea arterială

517
Samsung Galaxy Z Fold 3 ar putea masura tensiunea arteriala
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung implementează un senzor de imagine sub ecranul flexibil pentru a oferi feedback exact utilizatorului despre starea sa de sănătate. Numărul funcțiilor de sănătate de pe telefonul nostru mobil a crescut semnificativ în ultimii ani. Nu mai este vorba doar de pedometru. Smartphone-urile pot fi folosite acum în timpul unui antrenament de fitness sau pentru a dormi mai bine.

Ceasurile inteligente merg adesea cu un pas mai departe. De exemplu, cele mai recente ceasuri inteligente Samsung, Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2, oferă posibilitatea de a vă măsura tensiunea arterială sau de a realiza un film ECG pentru inimă prin intermediul aplicației Samsung Health. De asemenea, Samsung pare să dorească să aducă astfel de funcții de sănătate pe smartphone-urile pliabile în viitor.

Măsurarea tensiunii arteriale pe viitoarele telefoane pliabile Samsung

Acest lucru este evident dintr-un nou brevet primit recent de Samsung Electronics, conform LetsGoDigital. Următoarea tehnologie este concepută pentru smartphone-uri pliabile cu afișaj pliabil spre interior, cum ar fi Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3.

Brevetul intitulat „Dispozitiv electronic pliabil și metodă de estimare a bio-informării folosind dispozitivul” a fost depus în aprilie 2020 de Samsung Electronics la Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO) și Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI). Documentația a fost aprobată și publicată la 25 martie 2021. Pentru imaginile din documentația pentru brevet a fost utilizat un design Galaxy Fold, care poate fi pliat într-un format de tabletă. Descrierea arată că tehnologia ar putea fi utilizată și pentru un model cu clapetă, cum ar fi Galaxy Z Flip.

USPTO este o agenție a Departamentului de Comerț al SUA. A fost fondată în 1975. Conform constituției SUA, misiunea USPTO este de a promova „progresul industrial și tehnologic în SUA și de a consolida economia națională”.

Doi senzori de imagine sunt încorporați sub ecranul flexibil din partea de jos a ecranului. Așezând degetul arătător pe unul sau pe ambii senzori, se pot obține date de imagine. Intensitatea pixelilor este convertită într-o amplitudine a undei pulsului, pentru a colecta apoi informații despre starea ta de sănătate prin intermediul unui model de conversie a amplitudinii.

Pentru a obține date exacte, se calculează și presiunea pe care o exercită degetul pe ecran. Pentru a face acest lucru, trebuie să închideți dispozitivul pe deget. Așezând degetul doar pe primul senzor, datele obținute sunt afișate pe ecranul flexibil. Dacă așezați degetul pe ambii senzori, datele vor fi afișate pe afișajul capacului. Dacă este necesar, utilizatorul este rugat între timp să miște degetul și / sau să intensifice presiunea.

Informațiile pot fi despre colesterol, stres sau oboseală

Viitoarele smartphone-uri pliabile vor oferi mai multe informații despre sănătate:

  • Tensiunea arterială: metodă oscilometrică pentru măsurarea modificărilor de presiune arterială
  • Vârsta vasculară: starea arterei carotide
  • Nivelul colesterolului
  • Forma de undă a presiunii aortice: raportul dintre șezut și poziția culcat. Ședința prelungită poate afecta negativ sănătatea vasculară.
  • Rigiditate arterială sau rigiditatea peretelui vasului arterial. Rigidizarea arterelor face ca inima să pompeze mai tare.
  • Complianța vasculară, gradul în care cedează un organ când se aplică forța
  • Indicele de stres: în ce măsură suferiți de stres fizic sau mental
  • Nivel de oboseală, cât de bine te simți în formă. Această valoare poate fi legată de indicele dvs. de stres.

Ca alternativă, Samsung ar putea decide, de asemenea, să plaseze senzorii în exteriorul dispozitivului. O măsurătoare poate fi luată ținând palma mâinii de dispozitiv. În plus, aceleași măsurători pot fi luate și prin apucarea dispozitivului la ambele capete. În acest fel, corpul uman intră în contact cu smartphone-ul pliabil în diferite puncte, astfel încât timpul de tranzit al undelor pulsate să poată fi calculat cu precizie, după care să poată fi redată valoarea tensiunii arteriale.

Pentru a asigura acuratețea măsurătorilor, Samsung dorește să ia în considerare și sexul, greutatea și indicele de masă corporală al utilizatorului. Măsurătorile de mediu sunt, de asemenea, luate pentru a obține informații despre temperatură și umiditate. Utilizatorul primește apoi feedback cu privire la starea sănătății sale prin intermediul unui model predefinit.

Se așteaptă ca numărul funcțiilor de sănătate pe smartphone-uri să crească și mai mult în următorii ani. În cele din urmă, ne purtăm întotdeauna smartphone-ul cu noi, făcându-l un instrument bun pentru a colecta informații despre sănătatea noastră în orice moment.

SURSĂLetsgoDigital