Posibil un Samsung Galaxy Z Fold 3 cu tastatură glisantă

831
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung a lansat mai multe smartphone-uri pliabile, precum Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 – ambele modele 5G. Toate telefoanele pliabile disponibile până acum au un lucru în comun; se pot plia 1x. Cu toate acestea, este evident că smartphone-urile vor fi introduse în cele din urmă și cu un ecran flexibil care poate fi pliat de două ori. Samsung lucrează la un smartphone Galaxy Z Fold 3 cu un ecran flexibil dublu pliabil și o tastatură retractabilă pentru o ușurință suplimentară de utilizare.

Samsung este cunoscut că lucrează la diferite modele de telefoane pliabile. De exemplu, recent am scris despre un smartphone Galaxy Z Dual Fold. Cu acest model, partea inferioară a ecranului ar putea fi utilizată ca tastatură virtuală. Azi vă arătăm că Samsung are în vedere și dezvoltarea unui smartphone pliabil cu tastatură glisantă, numim momentan acest dispozitiv Galaxy Z Fold 3.

Galaxy Z Fold 3 cu balama dubla si trei ecrane

În 2018, Samsung Display a depus un brevet de proiectare la KIPO (Korean Intellectual Property Office). Documentația este păstrată secretă până la 17 iulie 2020 și conține o scurtă descriere și opt schițe de produse. Cel puțin unul dintre acestea poate fi Galaxy Z Fold 3.

Este un smartphone dublu pliabil, care atunci când este pliat este remarcabil de subțire. Pentru a vizualiza mai bine designul definit de Samsung, prietenii noștri de la LetsGoDigital au creat o serie de randări 3D de produse în colaborare cu designerul Sarang Sheth.

Deoarece brevetul a fost solicitat de Samsung Display, anumite caracteristici de design rămân subexpuse. Pentru a proiecta pe deplin produsul, Sarang s-a bazat pe modelele actuale de top de la Samsung. Schema de culori și sistemul de camere sunt derivate de la cel mai recent telefon pliabil Samsung; Galaxy Z Fold 2.

3D este o prescurtarea obișnuită pentru dimensiuni spațiale, tridimensionale sau trei dimensiuni. Cele trei dimensiuni sunt considerate lățimea, înălțimea și adâncimea. Cu ajutorul tehnologiei 3D se pot reda imagini mult mai aproape de realitate.

Smartphone-ul poate fi pliat de două ori datorită utilizării unei balamale duble. Astfel, afișajul flexibil este format din 3 părți egale. Pliat, aveți un telefon îngust, compact, în timp ce desfășurat aveți un ecran de dimensiunea unei tablete. O parte a ecranului poate fi utilizată permanent, chiar și atunci când este pliată. Notificările și mesajele și apelurile primite pot fi afișate pe aceasta. Această parte a ecranului este, de asemenea, suficient de mare pentru a putea răspunde direct la un mesaj WhatsApp sau pentru a naviga prin agenda telefonică pentru a găsi un contact.

Un nou tip de balama pe acest model de smartphone pliabil

Balama aplicată vă asigură că puteți închide telefonul complet, fără îndoituri vizibile. Acest lucru face ca acest telefon să fie extrem de compact pentru a fi transportat cu ușurință și în siguranță. De asemenea, reduce șansa ca particulele de praf și murdăria să pătrundă, cu un efect negativ asupra funcționării dispozitivului.

Este posibil ca Samsung să poată integra „tehnologia de măturat” unică care a debutat în balamaua lui Galaxy Z Fold 2. Un test de durabilitate a arătat că această tehnologie, bazată pe periile unui sistem de aspirare, funcționează bine în practică.

Datorită balamalei duble, sunt posibile mai multe poziții de pliere, permițându-vă să configurați și să utilizați telefonul în moduri diferite. Interfața cu utilizatorul se va schimba automat în funcție de modul în care începeți să utilizați dispozitivul.

Smartphone pliabil Samsung cu tastatură glisantă

Pentru a îmbunătăți și mai mult experiența și posibilitățile utilizatorului, acest smartphone pliabil Samsung este echipat cu o tastatură. Este o tastatură glisantă care poate aluneca din/în carcasă. Tastatura are aceeași dimensiune ca o parte a afișajului.

Prin integrarea unei tastaturi atât de mari, puteți tasta semnificativ mai bine și mai rapid, făcându-l un dispozitiv extrem de versatil pe care puteți fi productiv. În acest fel aveți un telefon, tabletă și laptop compact. Nici Samsung Galaxy Tab S7+ nu are o astfel de tastatură – cu excepția cazului în care includeți accesoriul pentru tastatură Book Cover.

Deoarece este o tastatură glisantă, o puteți folosi în continuare, indiferent de modul în care dispozitivul este pliat. În acest fel, puteți utiliza tastatura și atunci când utilizați telefonul în forma sa cea mai compactă. Probabil va fi încorporat un fel de mecanism de blocare, care împiedică desfășurarea neintenționată a tastaturii.

Din păcate, nu se știe nimic despre sistemul de camere al acestui telefon pliabil Samsung special. Cu toate acestea, puteți presupune că, dacă Samsung dorește să lanseze acest Galaxy Z Fold 3, vor fi încorporate camere de înaltă calitate. În cele din urmă, acesta este un telefon de ultimă generație, care va veni, fără îndoială, cu un preț ridicat, astfel încât potențialii utilizatori se vor aștepta la ce este mai bun din toate domeniile.

Deși smartphone-ul brevetat este mai subțire decât majoritatea dispozitivelor contemporane, acesta va fi mult mai voluminos în ceea ce privește grosimea. În cele din urmă, nu pliați două, ci trei părți de afișare una peste alta, ceea ce va face o diferență semnificativă în grosime. Așadar, întrebarea este dacă mai puteți pune acest telefon în buzunar sau în buzunarul de la piept. Într-o geantă de mână, desigur, nu va fi o problemă, dar grosimea va fi probabil în detrimentul portabilității.

Diferența dintre telefoane și laptopuri este tot mai mică

Samsung își plasează smartphone-urile pliabile în seria Galaxy Z. Două tipuri de modele sunt disponibile până în prezent. Flip are un design de telefon cu un afișaj pliabil pe verticală, în timp ce Fold se desfășoară într-o tabletă cu un ecran pliabil ca o carte.

Afișajul flexibil va restrânge și mai mult diferența dintre smartphone-uri, tablete și laptopuri. Drept urmare, atât producătorii de smartphone-uri, cât și computerele sunt dornici să profite de această nouă tendință într-un stadiu incipient. Nu este de neconceput faptul că ne putem aștepta și la un smartphone Samsung cu tastatură retractabilă în viitor.

În cele din urmă, Samsung a câștigat deja experiența necesară în dezvoltarea și producția de smartphone-uri, tablete, PC-uri 2-în-1, Chromebook-uri și laptopuri. Combinând acestea, se poate crea o experiență excelentă pentru utilizator, pentru un dispozitiv extrem de multifuncțional și versatil. Luați în considerare, de exemplu, Samsung DeX, prin care puteți comuta cu ușurință între un mediu mobil și un desktop. Sau Multi Active Window, care permite utilizatorilor să utilizeze mai multe aplicații una lângă alta.

Telefon pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3 5G

Samsung va anunța probabil succesorul Galaxy Z Fold 2 în jurul lunii august 2021. Galaxy Z Fold 3 poate fi primul smartphone pliabil al Samsung, cu un stilou la bord. Seria Galaxy Note a fost bineînțeles lăudată pentru S Pen de ani de zile. Există zvonuri conform cărora Galaxy S21 Ultra, așteptat la începutul anului 2021, va veni și el cu un S Pen. În plus, s-a vorbit mult timp că Samsung dorește să își facă stylusul compatibil cu afișaje flexibile. Mai ales cu un ecran de format mare – precum cel al unui smartphone pliabil – un astfel de stilou oferă o valoare adăugată.

Anul viitor, vor fi lansate mai multe smartphone-uri cu o cameră sub ecran. A fost deja introdus primul telefon mobil cu cameră sub ecran, ZTE Axon 20 5G. Unii cred că Samsung vrea să aplice această nouă tehnologie a camerei în Galaxy Z Fold 3, anul viitor. Prin implementarea unei camere sub-afișaj, se poate crea un design pe ecran complet – fără găuri în ecran.

Dacă Samsung va lansa un telefon cu o cameră sub ecran, atunci cu siguranță nu este de neconceput ca această tehnologie să fie aplicată și modelelor pliabile.

SURSĂLetsgoDigital