Precomenzi record pentru Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 în Coreea de Sud

309
Fold 5 si Flip 5
Sursă foto: TheKoreaHerald

Samsung a declarat că a primit peste 1 milion de precomenzi pentru cele mai recente telefoane pliabile din Coreea de Sud. Este un record pentru factorul de formă pliabil. Gigantul sud-coreean a declarat că precomenzile s-au ridicat la 1,02 milioane de unități pentru Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5, lansate în urmă cu două săptămâni, doborând recordul de 970.000 de unități pentru modelele anterioare.

Samsung a spus că Galaxy Z Flip 5 s-a dovedit mai popular decât Fold 5 cu ~70% din totalul precomenzilor. Precomenzile au fost deschise timp de o săptămână, de la lansare până la 1 august. Proporția de precomenzi a reprezentat aproximativ 70% pentru Flip 5, respectiv 30% pentru Fold 5. Samsung Galaxy Z Flip 4 a reprezentat anul trecut aproximativ 60% din precomenzi. Până acum, cel mai mare număr de precomenzi pentru un smartphone Galaxy a fost seria Galaxy Note 10. Aceasta a acumulat un total de 1,38 milioane de unități în timpul prevânzărilor sale de 11 zile în 2019. Și seria Galaxy S23 din februarie s-a apropiat de acest număr, potrivit The Korea Herald.

Record de precomenzi pentru Fold 5 și Flip 5

Potrivit SK Telecom, 62% dintre clienții săi care au făcut precomenzi aveau între 20 și 30 de ani. Aproximativ 35% dintre cumpărătorii de Flip 5 erau femei în vârstă de 20 și 30 de ani, în timp ce 53% dintre clienți erau bărbați între 30 și 40 de ani, a spus SK Telecom.

SK Telecom este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea. Are proprii sateliți de telecomunicații și cel mai mare site social media. Compania are un portal web, un serviciu multimedia mobil și o aplicație mobilă e-banking.

Cea mai mare schimbare la noua generație de Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 este noua balama. Aceasta permite telefoanelor să se închidă complet, fără a lăsa spațiu între ecrane. Versiunile anterioare aveau un mic decalaj lângă balama atunci când erau pliate, ceea ce făcea ca telefoanele să se simtă mai voluminoase și invitau reclamații din partea utilizatorilor.

Cu excepția balamalei îmbunătățite, Galaxy Z Fold 5 are specificații similare cu Samsung Galaxy Z Fold 4. Dar este mai subțire si mai ușor, îmbunătățiri pentru cei care au ezitat sa-si cumpere unul datorită dimensiunii sale voluminoase.

Samsung noul ecran exterior de 3,4 inch al lui Galaxy Z Flip 5, numit Flex Window, este foarte apreciat de cei care au comandat telefonul. Acesta permite utilizatorilor să-și exprime personalitatea în moduri mai diverse folosind stiluri de vizionare, fotografii și videoclipuri.

Galaxy Z Flip 5 vine cu o schimbare semnificativă de design. Afișajul exterior este de două ori mai mare decât predecesorul său Galaxy Z Flip 4. Astfel utilizatorilor să poată face mai multe fără a deschide telefonul. În ceea ce privește culoarea, Flip 5 a fost preferat de cumpărători în culoare mentă și crem. În același timp, Fold 5 a fost cel mai precomandat în culoarea albastră.