Prețul în România a lui Galaxy Z Flip 5 divulgat chiar de Samsung

411
Pretul in Romania a lui Galaxy Z Flip 5 divulgat chiar de Samsung
Sursa foto: via techradar.com

Samsung a luat măsuri dure cu privire la scurgerile de informații în ultima vreme, atât pe plan intern, cât și extern. Compania a forțat efectiv pe unii dintre cei mai importanți leakeri din domeniu să elimine imaginile viitoarelor produse ale companiei. Totuși, în ciuda acestui fapt, însuși Samsung mai calcă pe bec din când în când. Ieri Samsung a dezvăluit – probabil accidental – prețul lui Samsung Galaxy Z Flip 5. Și unde s-a întâmplat acest lucru? În România!

Înainte să te entuziasmezi prea mult, acesta este prețul lui Galaxy Z Flip 5 în România. Informația provine de la cunoscutul leaker Roland Quandt – @rquandt, o sursă de mare încredere. Potrivit Techradar, într-o postarea a lui Roland Quandt acesta vorbește despre un concurs de giveaway pentru cei care se preînregistrează pentru a cumpăra telefonul. Acolo se menționează ca prețul de retail pentru Samsung Galaxy Z Flip 5 cu 256GB stocare în culoarea grafit este de 6.599 lei. Acest lucru se traduce în aproximativ 1.340 euro / 1.500 USD / 1.145 GBP. Sigur că aceste conversii în valutele internaționale s-ar pute să nu fie chiar exacte, aici intervenind și alți factori.

Privind la acest preț, este o creștere de preț în comparație cu modelul echivalent Flip 4 din România. În timp ce sunt diferite prețuri pentru acel telefon, ne amintim că prețul de lansare pentru Galaxy Z Flip 4 cu 256GB a fost de 5.699 lei.

Galaxy Z Flip 5 va costa 6.599 lei în România

Privind la acest preț de 6.599 lei, acesta ar face telefonul din acest an cu 900 de lei (sau în jur de 180€ / 200$ / 150£ mai scump. Din nou, conversiile sunt doar aproximative. Indiferent de variațiile de preț, rețineți că modelul de 256GB va fi configurația de mijloc a lui Flip 5. La fel a fost cazul cu Galaxy Z Flip 4.

GPB (Great Britain Pound) sau lira sterlină este una dintre cele mai vechi monede în circulație din lume. Este a patra monedă cea mai tranzacționată pe piața valutară mondială după dolarul american ($), euro (€) și yenul japonez (¥).

Dar dacă folosim aceleași calcule pentru capacitatea de 128GB a viitorului Flip 5, ne-am putea uita la aproximativ 1.400€/1.200$/1.200£. Este o creștere de la 1.170€/1.000$/999£ pentru modelul cu 128GB. În același timp, prețul este semnificativ mai mare pentru modelul cu 512GB stocare.

Nu ne așteptăm ca aceste cifre să fie exacte, cel puțin pentru modelul de 256GB. Cel mai probabil acesta va costa mai mult în România și, prin urmare, probabil și în alte părți. Este păcat, pentru că unul dintre principalele puncte de vânzare ale modelului Flip a fost accesibilitatea. Menținerea prețului de pornire relativ mic a făcut ca Galaxy Z Flip 4 să fie destul de atrăgător. Nu știm care va fi reacția cumpărătorilor în acest an.

Acest preț ar putea fi justificat de Samsung, chiar dacă nu ne convine acest lucru. Despre Flip 5 se zvonește că are o nouă balama, un procesor mai puternic și, nu în ultimul rând, un ecran exterior mult mai mare. O, mai uitat, are și o nouă camera principală! Deci s-ar putea clasa printre cele mai bune telefoane pliabile, dar dacă va fi și cel mai bine vândut, este cu totul altă chestiune.