Prețul unui televizor Samsung 8K este de aproximativ 13.000 €

2258

Samsung a spus cu mult înainte de IFA 2018 Berlin de luna trecută că va prezenta televizorul Samsung 8K la acest eveniment. A făcut acest lucru prin prezentarea unei dintre variante, televizorul Q900R QLED 8K, în cadrul manifestării de la Berlin. Compania a confirmat acum și cât va costa modelul de 85 inch (215,9 centimetri) prezentat.

Compania tech Samsung va oferi televizorul de 8K în dimensiuni de 65, 75, 82 și 85-inch, conform SamMobile. Toate modelele au rezoluție Real 8K, Procesor Quantum 8K și Q HDR 8K. Aceste îmbunătățiri sunt menite să ofere o experiență excepțională de 8K la această serie de televizoare. Seria 8K duce la alt nivel calitatea designul și fiabilitate existente deja pe toate televizoarele Samsung. Vă reamintim că la CES 2018, Samsung a dezvăluit primul său televizor modular MicroLED, The Wall.

Televizorul Samsung Q900R 8K modelul de 85 inch costă 13.000 €

Prețul Samsung 8K TV a fost confirmat doar pentru modelul de 85 de inch. Compania sud-coreeană nu a spus când va începe să ia precomenzi pentru celelalte variante de dimensiuni și cât vor costa. În prezent, clienții interesați pot să-și comande în prealabil un televizor de 8K pentru un preț de 15.000 de dolari.

Dacă televizorul 8K cu diagonala cea mai mare are acest preț, presupunem în mod logic că celelalte variante vor fi mai ieftine. Cât va însemna acest mai ieftin nu știm în acest moment și nici gigantul high-tech nu a confirmat.

Compania japoneză Sharp conduce momentan piața TV de 8K. Sharp a început să vândă de anul trecut televizoarele de 8K. Sharp vinde televizoare de 8K mai mult pentru demonstrații tehnologice, din cauza lipsei de conținut de 8K.

Sharp este o firmă japoneză producătoare de produse electronice. Numele vine de la unul din primele produse inventate de fondator. Tokuji Hayakawa, a inventat creionul mecanic Ever-Sharp „mereu ascuțit” în 1915. Sharp a produs primul calculator cu tranzistori, primul calculator cu ecran cu cristale lichide și primul telefon mobil cu cameră foto.

Samsung Q900R 8K are o rezoluție reală de 8K și luminozitate de vârf de 4.000 de biți. Televizorul poate produce de patru ori mai mulți pixeli decât un televizor UHD de 4 K. Conținutul de 8K nu este cu adevărat obișnuit, adică nu sunt multe programe cu un astfel de conținut. Așa că aici este locul în care intră în scenă AI Samsung.

Tehnologia Samsung 8K AI Upscaling, bazată pe inteligența artificială, este dotată cu o calitate a imaginii și a sunetului la un nivel compatibil cu 8K, indiferent de calitatea sau formatul sursei originale. Dacă un utilizator urmărește conținut printr-un serviciu de streaming, set-top box, HDMI sau USB, procesorul Quantum 8K recunoaște și îmbunătățește conținutul pentru a apărea în format 8K.

Precomenzile pentru televizorul Samsung 8K pot fi acum plasate prin intermediul magazinului online al companiei. Acesta va începe livrarea televizoarelor în săptămâna care începe din 28 octombrie.