Prețurile la seria Galaxy S24 nu vor crește

248
Preturile la seria Galaxy S24 nu vor creste
Sursa foto: phonearena.com

Samsung va lansat telefoanele din seria Galaxy S24 pe 17 ianuarie la un eveniment Unpacked Galaxy în SUA. Deși compania nu a anunțat încă o dată oficială de lansare toate informațiile în acest sens, chiar și din surse interne Samsung, dau această dată. Evenimentul Unpacked Galaxy va fi găzduit probabil în San Jose, California.

Dincolo de unele zvonuri răzlețe, în ultimul timp au apărut din tot mai multe informații referitoare la prețul telefoanelor din seria Galaxy S24. Dorința companiei Samsung de a vinde mai multe telefoane Galaxy S24 se pare că duce la un preț atrăgător. Datorită creșterii costurilor de producție, prețurile la duo-ul Google Pixel 8 și Apple iPhone 15 Pro Max au fost majorate cu aproape 100 de euro. Spre norocul cumpărătorilor, se pare că Samsung a decis să păstreze prețurile de anul trecut pentru seria Galaxy S24.

Korea Economic Daily, via PhoneArena, scrie că, deși Galaxy S24 va avea multe funcții noi, va avea același preț ca seria Galaxy S23. Aceasta înseamnă că ne putem aștepta ca Galaxy S24 să înceapă de la 799,99$, Galaxy S24+ să coste 999,99$ și S24 Ultra 1.199,99 USD. Prețurile sunt pentru modelele de bază, mai mult RAM și stocare vor costa suplimentar.

Potrivit mai multor companii de cercetare, piața smartphone-urilor se redresează la nivel global. În acest fel Samsung vrea să profite de acest lucru și să vândă mai multe unități decât anul trecut. Mai exact, peste 35 de milioane de telefoane Galaxy S24, Galaxy S24+ și S24 Ultra.

Tot mai multe voci atenționează în privința AI și dezvoltării tehnologiei. Recent Academicianul Ioan Dumitrache, profesor la Catedra de Automatică a Universității Politehnice din București a avertizat: „umanitatea îşi creează singură groapa”.

Informațiile anterioare au afirmat că Samsung nu va echipa seria Galaxy S24 cu mai multă memorie RAM decât telefoanele din seria Galaxy S23 din cauza prețurilor în creștere ale memoriei. Asta în ciuda faptului că funcțiile de inteligență artificială (AI) necesită mai multă RAM. Un alt mod în care Samsung economisește costuri este readucerea procesorului Exynos în Galaxy S24 și Galaxy S24+. Galaxy S23, Galaxy S23+ și S23 Ultra au toate procesoare Snapdragon 8 Gen 2. În unele regiuni, Galaxy S24 și S24+ vor avea cipuri Exynos 2400. Galaxy S24 Ultra va avea Snapdragon 8 Gen 3 la nivel global.

Toate cele trei viitoare telefoane din seria S24 vor avea o mulțime de funcții AI. Traducerea apelurilor în timp real, funcții de editare a fotografiilor și imagini de fundal AI generative, sunt doar câteva dintre ele. Rămâne de văzut dacă aceste caracteristici vor ajuta viitoarele telefoane să devină… the best phones on the market.