Acasă Stiri Private Share, aplicație de partajare a fișierelor bazată pe blockchain

Private Share, aplicație de partajare a fișierelor bazată pe blockchain

Samsung are deja funcționalitatea sa Quick Share pentru partajarea locală a fișierelor, pe mai multe smartphone-uri. Compania are și o partajare bazată pe Ultra-wideband (UWB) pentru modelul Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Acum, se pare că firma lucrează la o modalitate de securizare a fișierelor după ce au fost partajate. Se numește Private Share.

Se pare că Private Share este o aplicație de transfer de fișiere securizată bazată pe blockchain, care permite expeditorilor să stabilească o dată de expirare pentru fișierul partajat. Fișierele partajate sunt șterse de pe telefonul destinatarului după data / ora expirării, asemănător cu funcționalități similare văzute pe Snapchat și Signal.

Samsung utilizează blockchain-ul pentru un transfer de fișiere sigur

Există mai multe moduri prin care puteți transfera fișiere între dispozitive mobile. Puteți utiliza Bluetooth, NFC, Partajare în apropiere, Partajare rapidă Samsung sau pur și simplu trimiteți destinatarului un e-mail dacă nu este un fișier mare. Întrebarea rămâne, cum te descurci pentru a asigura securitatea a ceea ce tocmai ai împărtășit? Rezolvarea tocmai a apărut: Private Share.

Samsung pare să fi gândit în același mod. Am aflat că gigantul tech a dezvoltat o nouă aplicație numită Private Share. Această aplicație va valorifica puterea blockchain-ului pentru a permite un transferul de fișiere securizat. Aplicația va permite utilizatorilor să-și partajeze fișierele în mod privat. Este același concept ca în mesageria efemeră. Expeditorul va putea seta o dată de expirare pentru fișiere. Fișierele partajate vor fi șterse automat de pe dispozitivul destinatarului după expirare.

Music Share permite prietenilor tăi să se conecteze la unul dintre dispozitivele tale audio și să redea muzică pe boxele Bluetooth. Vor trebui să se asigure că Music Share este activat și pe telefonul lor. De asemenea, trebuie să aibă Wi-Fi și Bluetooth activat.

Destinatarii vor fi, de asemenea, împiedicați să redistribuie fișierele, conform SamMobile. Aplicația nu le va oferi opțiunea de a redistribui fișierul. Capturile de ecran ar fi, de asemenea, dezactivate aparent, dar nimic nu împiedică pe nimeni să facă o fotografie a ecranului dispozitivului cu un alt dispozitiv.

Aplicația va funcționa la fel ca Quick Share, atât expeditorul cât și destinatarul vor trebui să aibă aplicația Private Share. Expeditorul va trimite o cerere de transfer care, atunci când este acceptată de destinatar, va crea un canal și va începe transferul.

Private Share va fi utilă când va fi pe mai multe telefoane Galaxy

Foarte probabil ca aplicația Private Share să fie lansată ca una dintre noile caracteristici aflate pe pe seria Galaxy S21. Așa cum a făcut-o cu Quick Share și Music Share, aplicația va fi apoi rapid lansată pe flagship-urile anterioare. Cu siguranță va ajunge și pe unele telefoane mid-range. Această aplicație va fi cu adevărat utilă pentru utilizatorii Samsung când este disponibilă pe o gamă largă de dispozitive Galaxy.

Din fericire, nu va trebui să așteptăm mult pentru seria Samsung Galaxy S21. Am scris deja că seria va fi lansată în luna ianuarie și va ajunge la vânzare la sfârșitul aceleiași luni. Recent au apărut aproape toate caracteristicile și specificațiile seriei Galaxy S21.

Stiri

Galaxy Watch Active 2: performanțe GPS îmbunătățite cu o nouă actualizare

Samsung a îmbunătățit în mod constant după lansare ceasul său inteligent Galaxy Watch Active 2 cu actualizări de software. Cu câteva luni...

Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda...

Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut...

Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA...

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...