Posibil un procesor MediaTek în seria Galaxy S25

62
Cip MediaTek
Sursă Foto: PhonAndroid

S-a tot vorbit în ultimul timp despre procesorul/procesoarele care vor fi la bordul seriei Galaxy S25 de anul viitor. Inițial se zvonea că Exynos 2500 va fi la nivel global, apoi că Snapdragon 8 Gen 4 va fi pe toate piețele. Acum, potrivit mai multor informații, intră în joc și un procesor MediaTek.

Un procesor MediaTek pentru seria Galaxy S25? Acest lucru pare improbabil și totuși se poate întâmpla. Samsung ar lua în considerare serios această opțiune, potrivit sursei sud-coreene The Financial News. Căutând un înlocuitor pentru foarte scumpul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 din viitoarea serie Galaxy S25, Samsung se pare că este tentat să integreze un cip MediaTek Dimensity 9400 în Galaxy S25, potrivit PhonAndroid. Recent am aflată Galaxy Tab S10+ ar putea avea un procesor MediaTek Dimensity 9300+.

Samsung caută soluții pentru a se descurce fără Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm. Din primele informații, noul cip va costa cu 30% mai mult decât Snapdragon 8 Gen 3 din seria Galaxy S23. Dacă Samsung ar opta în cele din urmă pentru Snapdragon 8 Gen 4, producătorul ar trebui să reducă marjele sale de profit, sau, mai probabil, crește prețul smartphone-urilor din seria Galaxy S25.

Desigur, Samsung încă lucrează la Exynos 2500. Momentan sunt speculații că randamentul acestuia nu satisface Samsung. Momentan, compania nu a comentat nimic la aceste zvonuri. Exynos 2500 ar putea avea 10 nuclee, cu un Cortex-X5 mai puternic, la fel ca Dimensity 9400 de la MediaTek.

Dincolo de îndoielile cu privire la performanțele lui Exynos 2500, fabricat cu tehnologia de 3 nm, Samsung se pare că nu are capacitatea de producție necesară pentru a-și echipa toate telefoanele Galaxy S25 cu Exynos 2500. Se pare că acesta este motivul pentru care compania recurge la sistemul dual-cip. Adică Exynos pentru Europa și Snapdragon pentru China și SUA, pentru seria Galaxy S.

MediaTek este o companie fondată în 1997 și are sediul în Taiwan. Produce procesoare, cipuri și microprocesoare pentru telefoane, tablete, televizoare, routere Wi-Fi și alte dispozitive electronice bazate pe arhitectura ARM.

Totuși, sunt informații că Exynos 2500 este în lucru și vom avea o surpriză cu el din partea Samsung. Dacă cipul răspunde așteptărilor, acesta va putea alimenta Galaxy S25 și va da un impuls afacerii sale cu semiconductori. Ar servi și ca pârghie de negociere cu Qualcomm: dacă Exynos 2500 oferă performanțe apropiate de Snapdragon 8 Gen 4, Samsung va fi într-o poziție mai bună pentru a negocia un preț mai mic cu Qualcomm.

Sursa menționează posibilitatea de a găsi trei procesoare diferite pe modelul de bază Galaxy S25. Aceste cipuri ar fi furnizate de Samsung, Qualcomm și MediaTek. Modelul Ultra ar putea, de exemplu, să beneficieze de Snapdragon 8 Gen 4 iar modelele mai mici de Exynos 2500 sau un procesor MediaTek Dimensity 9400.