Procesor Snapdragon pentru seria Galaxy S23 la nivel global

395
Seria Galaxy S23
Sursa foto: androidauthority.com

Au fost în ultima vreme zvonuri că Samsung ar putea sări peste procesorul său emblematic Exynos în favoarea unuia Snapdragon. Acum, Qualcomm, cu ocazia anunțării veniturilor din anul fiscal 2022, a anunța că procesoarele Snapdragon vor alimenta telefoanele emblematice Samsung la nivel global, ca parte a unui acord dintre cele două companii. Acordul include seria Galaxy S23 „și nu numai”.

Modul în care ar trebui să vă gândiți este că Snapdragon va alimenta linia lor de produse Galaxy, produsele lor emblematice”. A spus CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon, ca răspuns la o întrebare în timpul prezentării veniturilor, potrivit AndroidAuthority. „Ceea ce pot spune în acest moment este că eram 75% pe Galaxy S22 înainte de acord. Vom fi mult mai buni decât atât pe Galaxy S23 și nu numai. Este un acord pe mai mulți ani. Și probabil că asta vă pot spune. Ar trebui să vă gândiți la noi că le vom alimenta dispozitivele la nivel global”. A încheiat Cristiano Amon.

Procentul de 75% a lui Amon se referă la numărul de telefoane din seria Galaxy S22 care au fost livrate cu cip-setul Snapdragon 8 Gen 1. Restul de 25% dintre dispozitivele din seria S22 sunt alimentate de procesorul intern Samsung Exynos 2200.

Va fi sau nu procesor Exynos pe seria Galaxy S23?

Există un loc de interpretare în declarațiile oficialului Qualcomm. Acesta sugerează că vom vedea flagship-uri Galaxy alimentate de Snapdragon în mult mai multe regiuni, dar nu spune că va alimenta toate variantele. În orice caz, vestea vine ca parte a unui acord între Samsung și Qualcomm. Producătorul american a spus că acordul include un acord de licențiere a brevetului pentru tehnologiile 3G, 4G, 5G și 6G. Qualcomm adaugă că acordul înseamnă, de asemenea, că Samsung își va extinde utilizarea procesoarelor Snapdragon în categorii precum PC-uri, tablete, realitate extinsă – Extended reality (XR) și multe altele.

Extended reality (XR) se referă la toate mediile combinate de realitate augmentată (AR), realitate mixtă (MR) și realitate virtuală (VR) și zonele dintre ele. „X” reprezintă o variabilă pentru orice tehnologie de calcul spațială actuală sau viitoare.

De la Galaxy S7, Samsung a făcut ceva destul de ciudat cu telefoanele sale. A lansat versiunile americane cu cel mai recent cip Qualcomm, iar versiunile internaționale cu propriile cipuri Exynos. Cu toate acestea, se pare că de anul viitor seria Galaxy S23 va folosi doar cipuri Snapdragon.

Samsung este o forță în domeniul smartphone-urilor, deoarece are propria sa linie Exynos. Samsung este printre puținele companii care își produc propriile cipuri. În timp ce aceste cipuri au alimentat telefoanele emblematice, au rămas în urmă concurenței. Exynos 2200 este un exemplu în acest sens, deoarece nu este la nivelul lui Snapdragon 8 Gen 1.

Cum Samsung și Qualcomm și-au prelungit parteneriatul cu încă șapte ani, acesta va rămâne activ până în 2030. Ca parte a acordului, Qualcomm va furniza cipuri mai multor telefoane Samsung, dar și pentru computere, laptopuri și dispozitivele de realitate extinsă.

Au fost informații că Samsung încă lucrează la procesorul Exynos 2300. Dar, în baza noilor informații există posibilitatea ca acest cip să fie anulat.