Profitul Samsung în Q4 2020 crește cu 26,7%, afișajele și cipurile în top

388
Profitul Samsung in Q4 2020 creste vanzari mari de afisaje si cipuri
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung s-a descurcat destul de bine în ultimul an, în ciuda problemelor de tot felul create de pandemia COVID-19. Zilele trecute compania și-a anunțat estimările privind câștigurile pentru trimestrul IV 2020. Compania așteaptă rezultate peste așteptări pentru Q4 2020. Este rezultatul vânzărilor excelente de cipuri semiconductoare și panouri de afișare.

Gigantul tehnologic sud-coreean se așteaptă ca vânzările sale să atingă 61 trilioane KRW (aproximativ 55,9 miliarde dolari). Conform estimărilor profitul său operațional va crește la 9 trilioane KRW (aproximativ 8,2 miliarde dolari). Comparativ cu trimestrul IV 2019, se preconizează că profitul operațional Samsung va crește cu 26,7%. Întotdeauna aceste estimări privind rezultatele financiare sunt 99% exacte.

Profit impresionant pentru compania Samsung

Pentru întregul an 2020, profitul companiei Samsung este de așteptat să fie de 35,9 trilioane KRW (aproximativ 32,9 miliarde dolari). Este o creștere de 29,4% față de 27,7 trilioane KRW (aproximativ 2,54 miliarde dolari) în 2019, conform Universmartphone. Sunt cifre impresionante pentru orice altă companie, dar Samsung tinde mereu la mai mult.

În ciuda vânzărilor mai mici de smartphone-uri în 2019, Samsung pare să se descurce extrem de bine în celelalte domenii. În special au fost vânzări solide de panouri de afișare și cipuri semiconductoare, dar și în alte domenii de producție ale companiei. Vânzările de cipuri și afișaje nu au fost detaliate de companie. Dar, experții pieței cred că a avut venituri de 4 trilioane KRW (~3,66 miliarde USD) din profitul său de 9 trilioane de KRW, care provin din afacerea cu semiconductori, în timp ce 2,3 trilioane KRW (aproximativ 2,1 miliarde USD) ar putea proveni din afacerea cu smartphone-uri.

În Coreea de Sud un procent de 95% dintre locuitori care au în proprietate un smartphone. Diferența de 5% din populație utilizează un telefon mobil care nu se poate conecta la internet. Coreea este singura țară din lume cu 100% din populație ce deține un smartphone sau un telefon mobil.

Profitul din vânzarea de smartphone-uri a scăzut comparativ cu 2019

Samsung a lansat anul trecut o mulțime de smartphone-uri high-end, mid-range și entry-level. Modele ca Samsung Galaxy Z Flip, Galaxy Z Fold 2, Galaxy A51, Galaxy A71 au fost foarte bine vândute. Seria Galaxy S20 a păcătuit puțin ca vânzări din cauza prețului mare și a pandemiei izbucnite imediat după lansare. Au compensat vânzările de telefoane din seria Galaxy A și Galaxy M, dar Samsung ar fi vrut mai mult.

Profitul Samsung din afacerea cu smartphone-uri pare să fi scăzut comparativ cu 2019 din cauza vânzărilor lente pe fondul pandemiei. Vânzările din afacerea sa de electronice de consum se așteaptă să fie peste 800 miliarde KRW (~735 milioane USD) în Q4 2020, în scădere față de trimestrul III 2020, când a înregistrat o cerere foarte mare de aparate electrocasnice.