Samsung Quantum Mini LED pentru modele de televizoare QLED high-end

473
Sursa Foto: via nl.letsgodigital.org

Producătorii de electronice se pregătesc deja pentru CES 2021, care începe pe 11 ianuarie. În ciuda faptului că acest târg anual se va desfășura exclusiv digital anul viitor, o mulțime de produse noi și inovații vor fi dezvăluite în domeniul electronicii de larg consum. De exemplu, diferiți producători își vor dezvălui noua gamă de televizoare pentru prima jumătate a anului 2021 în timpul CES. Samsung a brevetat zilele trecute o marcă comercială pentru Quantum Mini LED-uri. Acest lucru confirmă faptul că modelele Samsung QLED 2021 va fi echipat cu iluminare din spate cu Mini LED-uri.

Samsung a prezentat mai multe modele noi de televizoare la CES 2020 anul trecut, inclusiv un televizor cu rame zero, televizoare QLED 8K și un televizor Micro LED. O altă serie de inovații sunt așteptate în anul următor. Una dintre inovații va fi televizorul Quantum Mini LED, după cum se poate deduce dintr-o marcă comercială recentă.

Televizoare Samsung Quantum Mini LED

La 18 noiembrie 2020, Samsung Electronics a înregistrat o marcă comercială în Australia și în Coreea de Sud. În ambele țări marca înregistrată se numește „Samsung Quantum Mini LED”. Cererea de marcă este încadrată în clasa 9, cu următoarea descriere: televizoare; aparate de afișare tip televizor.

Descrierea este scurtă, dar dulce; acesta este un televizor. Se poate deduce din denumirea „cuantic – quantum” că aceasta este o variantă QLED. QLED este numele Samsung pentru ecranele LCD cu tehnologie cuantică. QLED este, de asemenea, văzut ca un omolog al OLED.

QLED – Quantum-dot Light Emitting Diode (diodă emițătoare de lumină cu puncte quantice). QLED îmbunătățește foarte mult luminozitatea, contrastul și reproduce culori mai vii și naturale, aproape reale. Ecranele permit culori mai saturate care ating aproape 100% din gama de culori.

Luna trecută, Display Supply Chain Consultants a lansat știri care presupun că Samsung dezvoltă un televizor Mini LED. Deși aceste informații nu au fost confirmate încă de Samsung, această cerere de marcă comercială arată că Samsung dezvoltă într-adevăr un mini televizor cuantic LED.

Televizor Samsung QLED cu iluminare din spate cu LED-uri

Deși numele Mini LED și Micro LED sunt destul de asemănătoare, este o tehnologie complet diferită. Micro LED este o tehnologie de afișare auto-emitentă. Mini LED este un afișaj LCD convențional cu iluminare de fundal cu leduri mini. Samsung va aplica cel mai probabil această nouă tehnologie modelelor sale QLED de ultimă generație.

Deoarece mini ledurile sunt foarte mici, pot fi amplasate mult mai multe lumini de fundal (câteva mii în loc de sute). Această lumină de fundal contribuie la o calitate a imaginii mai ridicată, sub forma unei luminozități și contrast îmbunătățite și a unei performanțe HDR mai bune. În plus, Mini LED-urile sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, conform LetsGoDigital.

Și alți producători de televizoare vor lansa anul viitor televizoare cu mini leduri, cum ar fi Sony și LG Electronics. Și TCL din China are câteva modele de astfel de televizoare în gama sa. Probabil, tehnologia se va regăsi în cele din urmă și în alte produse electronice de larg consum. Sunt zvonuri că Apple ar avea un miniLED iPad Pro în dezvoltare.

Săptămâna trecută, Samsung a înregistrat, de asemenea, o marcă comercială pentru „Infinity One Design” și „Dynamic Window”. Aceste nume vor fi probabil utilizate pentru modelele de televizoare Samsung QLED 2021.

SURSĂLetsgoDigital