Ready Care: noi inovații de la Samsung și Harman pentru vehiculele viitorului

208
Ready Care Samsung si Harman
Sursă foto: Harman

Următoarea generație de experiențe auto, în care camera și senzorii unei mașini sunt capabili să recunoască și să răspundă la schimbările din starea șoferului, cum ar fi somnolența și distracția cognitivă, este oficial aici. La CES 2023, Samsung Electronics a prezentat cea mai recentă inovație în vehicul dezvoltată împreună cu HARMAN: Ready Care.

Această soluție conectează experiențele personale ale șoferului și mediul de conducere este mai organic, în care vehiculul este capabil să activeze intervenții personalizate prin funcțiile din mașină, în funcție de starea șoferului. De asemenea, este prezentă și Ready Tune, noua tehnologie audio premium a companiei HARMAN.

Ready Care pune utilizatorul pe primul loc

Una dintre variabilele majore care pot determina mediul de conducere, indiferent de călătorie, este starea șoferului. Indiferent dacă este distras mental de mai multe lucruri sau pur și simplu epuizat de o zi lungă de muncă, somnolența în timpul conducerii este direct legată de siguranță. Acesta este motivul pentru care cele mai recente soluții Samsung au fost concepute pentru a crea un mediu auto sigur. Ready Care este o soluție inovatoare care permite unui vehicul să recunoască starea fizică și emoțională a șoferului. Poate, în același timp, să modifice funcționalitatea mașinii în consecință, datorită unor caracteristici cheie precum tehnologia de măsurare a sarcinii cognitive și rutarea fără stres.

Stresul nu este din punct de vedere tehnic o boală, este răspunsul la problemele zilnice. Aproximativ o treime dintre oamenii din întreaga lume sunt stresați, conform Gallup. Cele mai stresate națiuni sunt Grecia, Filipine și Tanzania.

Funcția de măsurare a sarcinii cognitive de la Ready Care detectează starea șoferului prin expresia feței și privirea ochilor. Modul în care se deschid pleoapele și multe altele au fost recent studiate datorită tehnologiei AI de învățare automată. Funcționalitatea cheie ulterioară a acestei soluții este aceea că, odată ce starea șoferului a fost evaluată cuprinzător, pot fi aplicate caracteristici și pași personalizați ca răspuns la această situație.

Această funcție urmărește câmpul vizual și capacitatea cognitivă a șoferului în timp real prin intermediul camerelor și senzorilor din mașină. De exemplu, să presupunem că un șofer are ochii pe șosea, dar în realitate se gândește adânc la altceva. În acest caz mediul intern al mașinii se va schimba pentru a readuce atenția șoferului asupra conducerii printr-o alertă. De exemplu o alertă audio prin modificarea volumului audio, luminii și A/C (aer condiționat).

Oferirea unui drum mai confortabil spre casă pe o rută fără stres cu Ready Care

Pentru a oferi șoferului stresat drumul cel mai liniștit spre casă, funcția de rutare fără stres folosește dispozitivul portabil al șoferului pentru a detecta frecvența cardiacă a acestuia și, dacă este necesar, va oferi rute alternative dacă cea curentă urmată include scenarii stresante precum blocajele de trafic și problemele legate de vreme.

Mai mult decât atât, datorită conectivității SmartThings între mașina unui șofer și casa lui, șoferul se poate asigura că sosirea acasă este cât mai plăcută, setând dispozitivele de acasă de la distanță în modul Relaxare. În acest fel își poate gestiona mai bine televizorul, purificatorul de aer, iluminatul, aerul condiționat și multe altele, potrivit SamsungNewsroom. O astfel de interconectivitate unește experiența auto a utilizatorului cu viața de acasă. Astfel este eliminat stresul din naveta zilnică, permițând șoferului să se relaxeze, știind că acasă totul este pregătit pentru el.

Îmbunătățiți sistemul audio prin atingerea unui buton

Prezentarea Samsung la CES 2023 a inclus și un stand dedicat cu noua tehnologie audio pentru mașină HARMAN Ready Tune. Aceasta utilizează tehnologii acustice HARMAN pentru a îmbunătăți sistemele audio la nivel de bază pentru experiențe de ascultare îmbunătățite prin simpla apăsare a unui buton. Ready Tune le permite utilizatorilor să personalizeze experiențe de sunet captivante și diferențiate în funcție de preferințele lor. Iată care sunt:

  • Live Mode – o tehnologie audio care reproduce acustica spectacolelor live pe stadion
  • Talk Mode – îmbunătățește conținutul vorbit, cum ar fi podcasturi, cărți audio și conversații telefonice, prin filtre personalizate
  • Club Mode – oferă experiențe clare de bas dincolo de capabilitățile tradiționale ale difuzoarelor.

Consumatorii se așteaptă ca experiențele lor în mașini să rivalizeze cu cele pe care le au cu dispozitivele mobile și alte dispozitive IT. Pentru a acest lucru Samsung și HARMAN lucrează pentru a dezvolta noi tehnologii auto care oferă utilizatorilor experiențe ICX diferențiate.

În urma prezentării lor la CES, Samsung intenționează să se concentreze pe continuarea dezvoltării tehnologiilor care fac viața utilizatorilor și mai confortabilă, conectând organic experiențele lor în mașină cu cele de acasă și stilul de viață de zi cu zi. În mod similar, HARMAN este hotărât să-și consolideze prezența pe piața soluțiilor electronice auto prin intermediul cockpit-ului digital, cheia pentru furnizarea unor astfel de servicii convenabile.