Samsung SmartThings Station – case mai inteligente pentru toată lumea

768
Samsung SmartThings Station
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat ieri la CES 2023 Las Vegas un hub pentru casă inteligentă, ușor de utilizat, accesibil și cu un suport de încărcare rapidă. Samsung SmartThings Station oferă control simplu și interoperabilitate a mai multor dispozitive conectate pentru casa inteligentă.

Pe măsură ce piața caselor inteligente continuă să crească, utilizatorii au nevoie de modalități simple, interoperabile și de încredere de a conecta un număr mai semnificativ de dispozitive. Samsung SmartThings Station oferă o configurare rapidă și compatibilitate cu o gamă de produse pentru casa inteligentă. Sunt incluse aici și dispozitive Matter, cu simplitatea pe care utilizatorii o așteaptă de la Samsung. Cu SmartThings Station, utilizatorii pot automatiza diferite aspecte ale mediului lor de acasă, stabilind rutine care adaugă confort zilei lor și ajută la reducerea risipei de energie, cum ar fi stingerea cu ușurință a luminilor și a aparatelor.

A avea o casă mai inteligentă nu ar trebui să fie complicat sau costisitor. Așa că am vrut să creăm SmartThings Station ca un hub simplu, fiabil și extensibil pentru casă inteligentă”. A declarat Jaeyeon Jung, vicepreședinte executiv și șef al SmartThings, Device Platform Center la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Numărul de dispozitive dintr-o casă conectată continuă să crească, mai ales în lumina lansării recente a standardului Matter. Suntem mândri să jucăm un rol în facilitarea îmbrățișării acestei tehnologii interesante”.

O casă mai inteligentă, cu un efort minim cu Samsung SmartThings Station

Stația SmartThings de la Samsung este ușor de configurat. Când un utilizator pornește dispozitivul pentru prima dată, mesajele pop-up vor apărea pe smartphone-ul său Samsung Galaxy pentru al ajuta prin procesul de conectare fără probleme. Funcția este disponibilă pe telefoanele Samsung Galaxy cu aplicația SmartThings instalată. Utilizatorii pot alege, de asemenea, opțiunea de a integra eficient dispozitivele cu o simplă scanare a unui cod QR 3 cu o cameră smartphone.

Sursă foto: The Korea Herald

Un hub pentru casă inteligentă ajută mai multe dispozitive, inclusiv termostatele, luminile și prizele de curent, să se interconecteze fără probleme cu alte dispozitive conectate la serverul pentru casă inteligentă, astfel încât toate să lucreze împreună pentru a crea un mediu armonizat. Samsung SmartThings Station facilitează automatizarea rutinelor prestabilite create prin aplicația mobilă SmartThings, fără ca utilizatorii să controleze manual dispozitivele individuale.

Prin apăsarea butonului Smart de pe stația SmartThings, utilizatorii pot activa o rutină creată în aplicația lor SmartThings. De exemplu, când este timpul pentru culcare, o atingere rapidă ar putea declanșa o rutină pentru somn. Astfel se vor stinge luminile, închide jaluzelele și scădea temperatura. Sau, dacă aveți programată vizionarea unui film seara, o rutină de film va porni televizorul și ar reduce luminile. La plecarea de acasă, SmartThings Station poate deconecta prizele de la curent pentru a economisi energie și activa un sistem de securitate. Utilizatorii pot programa o rutină de joc, care ar putea activa anumite setări ale televizorului și luminii și ar putea activa modul „Nu deranja”.

Se pot declanșa până la trei rutine diferite doar prin apăsarea butonului inteligent, cu apăsare scurtă, apăsare lungă sau apăsare dublă activări. Rutinele pot fi activate și prin aplicația SmartThings, indiferent dacă oamenii sunt acasă sau plecați.

Găsiți și gestionați-vă mai precis dispozitivele din jurul casei

Samsung SmartThings Station este, de asemenea, integrată cu SmartThings Find, un serviciu de urmărire a activelor tot mai folosit. Ajută utilizatorii să găsească dispozitive rătăcite sau pierdute. Apăsarea de două ori a butonului inteligent poate face să sune telefonul din apropiere, făcându-l mai ușor de găsit. Acest lucru necesită activarea funcției din aplicația SmartThings. De asemenea, utilizatorii pot dezactiva funcția sau o pot înlocui cu alte rutine sau pot declanșa ambele simultan.

Servind ca un scaner de dispozitiv mereu la domiciliu, SmartThings Station îi ajută pe utilizatorii Samsung Galaxy să țină evidența locațiilor dispozitivelor lor înregistrate – de la smartphone-uri, tablete, ceasuri și căști la bunuri personale, cum ar fi cheile sau un portofel care au un SmartTag sau SmartTag+. Brelocurile Galaxy SmartTag și SmartTag+ sunt vândute separat. Scanând în mod obișnuit dispozitivele, SmartThings Station va spune utilizatorilor locația dispozitivelor inteligente sau a etichetelor conectate în jurul casei și va distribui o alertă pe smartphone-ul utilizatorului atunci când un breloc sau un dispozitiv pleacă sau se întoarce acasă.

Samsung SmartThings Station este, de asemenea, un suport de încărcare puternic care acceptă încărcare fără fir de până la 15W.  Încărcarea rapidă este un plus ingenios la un hub inteligent pentru casă, deoarece funcționează atât de bine cu ritmurile vieții. Utilizatorii pot alege să primească o alertă când încărcarea este finalizată, astfel încât să poată relua redarea muzicii de unde au oprit-o sau să comute pentru a încărca un alt dispozitiv.

Samsung SmartThings Station, un dispozitiv frumos, subțire și compact este alimentat prin USB-C. Este primul produs care va fi lansat cu Matter încorporat și un mic buton tactil care declanșează scene SmartThings. SmartThings Station se va lansa inițial în SUA și Coreea. Dispozitivul, ca o cutie mică pătrată, va fi disponibil în alb sau negru din februarie 2023 pe piața din SUA.