În curând veți putea să vă reparați singuri telefoanele Samsung Galaxy

288
In curand veti putea sa va reparati singuri telefoanele Samsung Galaxy
Sursa Foto: Sarah Tew/CNET

Samsung lansează un program pentru a vă repara singuri telefoanele. Compania va trimite piese, instrumente și ghiduri pentru proprietarii de dispozitive Samsung Galaxy pentru a-și repara singuri dispozitivele. Dacă, de exemplu Samsung Galaxy S21 se comportă prost, Samsung spune că vrea să vă ajute să evitați să cheltuiți mulți bani la un atelier de reparații. În această vară, compania va lansa un nou program pentru a vă livra piesele, uneltele și ghidurile de reparații pentru a vă permite să vă reparați propriul dispozitiv.

Programul Samsung va începe doar pentru proprietarii unor anumite game de dispositive. Este vorba inițial de seria Samsung Galaxy S21, seria Samsung Galaxy S20 și tableta Galaxy Tab S7+. Compania intenționează să adauge mai multe dispozitive, dar a refuzat să spună când sau care. Cel mai probabil noua serie Galaxy S22 și noile tablete din seria Galaxy Tab S8, vor fi adăugate mai întâi.

Conform Cnet, site-ul web iFixit se consultă cu Samsung pentru a îmbunătăți ghidurile de reparații și ofertele de piese iFixit. În acest moment amploarea acestui parteneriat este neclară. Totuși, introducerea iFixit în ecuație oferă programului un oarecare avantaj. Acest site american pune și acum la dispoziția consumatorilor ghiduri pas cu pas pentru a-și repara propriile dispozitive.

Veți putea să vă reparați singuri telefoanele Samsung Galaxy

Proprietarii de dispozitive eligibili își vor putea înlocui inițial ecranele, spatele din sticlă și porturile de încărcare, cu mai multe opțiuni de reparare adăugate la un moment dat în viitor. Odată ce piesele noi sunt instalate, clienții sunt încurajați să returneze piesele folosite la Samsung pentru reciclare.

iFixit este o companie din San Luis, California, Statele Unite, fondată în 2003. A lansat mai multe teardown-uri pentru dispozitive mobile și laptopuri. Termenul teardown înseamnă „rupe în jos”, în sensul de a distruge sau dezasambla ceva.

Samsung prezintă programul de auto-reparare ca o soluție mai durabilă decât cumpărarea unui telefon nou. Pentru oricine nu dorește să treacă singuri prin probleme, compania oferă în continuare o rețea de ateliere de reparații autorizate în SUA și un serviciu de reparații în aceeași zi, inclusiv mașini care vor vizita consumatorii pentru a le repara dispozitivele.

Programul Samsung vine pe fondul presiunii crescânde din partea guvernelor care împing companiile de tehnologie să permită consumatorilor să-și repare telefoanele. Peste o duzină de state americane au adoptat legi care susțin dreptul la reparație. Președintele Joe Biden a emis un ordin executiv în iulie pentru ca Comisia Federală de Comerț să investigheze problema. Și UE a adoptat anul trecut o măsură care impune producătorilor unor aparate să furnizeze ghiduri și piese pentru atelierele de reparații terțe.

Marile companii tehnologice răspund la această presiune, iar Samsung se aliniază tendinței. După ani de zile în care le-a permis proprietarilor de produse Apple să-și repare dispozitivele doar în magazinele Apple și atelierele de reparații autorizate, Apple și-a anunțat propriul program de auto-reparare în noiembrie. La un moment dat în acest an (Apple nu a confirmat o dată de lansare), consumatorii pot solicita propriul set de piese Apple pentru a-și repara iPhone-urile.