Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

209
Resetarea automata a permisiunilor va fi disponibila pe telefoanele Samsung
Sursa Foto: SamMobile.com

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de acest lucru smartphone-urile Samsung. Compania sud-coreeană fiind cel mai mare producător de telefoane din lume.

Un mod prin care Android vă păstrează datele din telefoanele Samsung Galaxy în siguranță este prin permisiunile aplicațiilor. Versiunile recente ale sistemului de operare cerându-vă să permiteți sau să refuzați o aplicație să acceseze caracteristici ale dispozitivului. De exemplu camera sau locația, pentru prima dată când o instalați și o folosiți, cere anumite permisiuni astfel încât să aveți un control mai mare asupra intimității.

Resetarea va fi disponibilă și pe dispozitive Samsung fără Android 11

Cu Android 11, Google a adăugat resetarea automată a permisiunilor pentru aplicațiile care nu au fost utilizate de câteva luni. Este similar cu modul în care software-ul Samsung – care rulează pe Android – poate dezactiva aplicațiile neutilizate. Conform SamMobile, în acest fel acestea nu vor mai rula în fundal inutil.

Funcția de resetare automată a permisiunilor va fi exclusivă pentru dispozitivele care rulează Android 11. Apropo, recent a fost lansat programul beta pentru Samsung One UI 4.0 bazat pe Android 11, pentru seria Galaxy S21. Dar, această resetare automata a permisiunilor va ajunge în curând și pe dispozitivele Galaxy care nu rulează Android 11.

Sistemele de operare anterioare au fost lansate cu nume de dulciuri. Marshmallow (Android 6) este un produs de cofetărie (bezea) pe bază de zahăr. Vechi egipteni au fost primii care au produs așa ceva, era considerat un privilegiu rezervat zeilor și regelui.

Începând din decembrie, dacă smartphone-ul sau tableta dvs. Galaxy cu minim Android 6.0 Marshmallow și versiunile ulterioare și are acces la aplicațiile și serviciile Google, va primi suport pentru resetarea automată a permisiunilor pentru aplicațiile neutilizate. Funcția va fi activată pentru orice aplicație care vizează / acceptă Android 11. Pentru aplicațiile mai vechi care nu au fost actualizate cu suport pentru Android 11 și acceptă oficial doar versiunile mai vechi ale sistemului de operare, veți putea activa manual funcția de pe dispozitiv Setări.