Round Diamond Pixel un nou tip de ecran pe Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip

485
Samsung Galaxy Z Fold si Galaxy Z Flip cu ecran Round Diamond Pixel
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung Display lucrează la un nou ecran Round Diamond Pixel, posibil destinat smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. În urmă cu o lună și jumătate am scris despre o marcă comercială „Diamond OLED” solicitată de Samsung Display. La momentul respectiv nu se știa pentru ce produse va fi utilizat acest nou ecran și ce îmbunătățiri va aduce.

Între timp, colegii noștri de la LetsGoDigital a descoperit informații noi. Samsung Display a depus o nouă cerere de marcă comercială referitoare la acest nou tip de ecran OLED. Samsung Display a depus o cerere de marcă comercială la 1 iunie 2021 pentru numele „Round Diamond Pixel”. Cererea a fost trimisă la trei organisme oficiale, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), Oficiul pentru Proprietate Intelectuală din Marea Britanie (UKIPO) și Oficiul Coreean pentru Proprietate Intelectuală (KIPO).

Round Diamond Pixel – un nou tip de ecran pliabil Samsung

Conform LetsGoDigital, în descrierea brevetului Samsung Round Diamond Pixel se menționează: „Panou de afișare OLED; Afișare pentru telefon inteligent; Tablete; Afisaj pentru notebook; Panou de afișare TV; Afișaj pentru aparate de comunicații”. În afară de nume, Samsung Display a înregistrat și un logo figurativ, care prezintă noua structură a pixelilor.

Încă nu este posibil să se spună cu o certitudine de 100% care produse Samsung viitoare vor fi echipate cu un nou afișaj Round Diamond Pixel. Una dintre posibilități este ecranul televizorului QD-OLED de la Samsung, despre care se vorbește de mult. Există, totuși, o altă posibilitate, care, în opinia noastră, este cel puțin la fel de evidentă.

QD sau quantum dot – punct quantic este un material nanoscopic realizat din material semiconductor. O proprietate a punctelor cuantice este aceea că, atunci când sunt iluminate reaprind lumina la o lungime de undă specifică.

Afișajul OLED Round Diamond Pixel va fi probabil utilizat pentru viitoarele foldere Samsung. În cele din urmă, afișajul actual Diamond Pixel este utilizat și pentru smartphone-uri și nu pentru televizoare. În octombrie anul trecut, Samsung Display a pus online videoclipul YouTube „Diamond Pixel OLED for foldables”.

Posibil noul ecran pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3

Cu structura existentă Diamond Pixel, sub-pixelii roșii, verzi și albaștri au dimensiuni și forme diferite, contribuind la o intensitate mai bună a culorilor și la imagini mai clare. De exemplu, sub-pixelii albaștri, cu cea mai mică eficiență, sunt cei mai mari. Sub-pixelii roșii au cea mai mare eficiență și, prin urmare, sunt cei mai mici. Se pare că Samsung Display a dezvoltat în continuare această tehnologie pentru a utiliza „pixeli rotunzi de diamant – Round Diamond Pixel” în viitorul apropiat.

Este posibil să vedem un astfel de ecran pe Samsung Galaxy Z Fold 3 și / sau Galaxy Z Flip 3. Ambele sunt așteptate în august 2021. Știm deja multe despre ambele pliabile. Noul Samsung Z Fold 3 va fi compatibil cu Samsung Pen S pentru prima dată. Acest telefon pliabil primește, de asemenea, o cameră sub ecran, tot pentru prima dată. Dacă noul ecran OLED Round Diamond Pixel este legat de acesta, încă nu știm. Din ce știm până acum Fold 3 este net superior lui Samsung Galaxy Z Fold 2.

Ambele modele de smartphone-uri pliabile sunt, de asemenea, de așteptat să fie semnificativ mai durabile decât înainte, cu UTG 2.0, Armor Frame și un rating IP. În perioada următoare, vor fi disponibile, fără îndoială, mai multe informații cu privire la noile smartphone-uri Samsung Galaxy Z.

SURSĂLetsgoDigital