Acasă Stiri Round Diamond Pixel un nou tip de ecran pe Galaxy Z Fold...

Round Diamond Pixel un nou tip de ecran pe Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip

Samsung Display lucrează la un nou ecran Round Diamond Pixel, posibil destinat smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. În urmă cu o lună și jumătate am scris despre o marcă comercială „Diamond OLED” solicitată de Samsung Display. La momentul respectiv nu se știa pentru ce produse va fi utilizat acest nou ecran și ce îmbunătățiri va aduce.

Între timp, colegii noștri de la LetsGoDigital a descoperit informații noi. Samsung Display a depus o nouă cerere de marcă comercială referitoare la acest nou tip de ecran OLED. Samsung Display a depus o cerere de marcă comercială la 1 iunie 2021 pentru numele „Round Diamond Pixel”. Cererea a fost trimisă la trei organisme oficiale, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), Oficiul pentru Proprietate Intelectuală din Marea Britanie (UKIPO) și Oficiul Coreean pentru Proprietate Intelectuală (KIPO).

Round Diamond Pixel – un nou tip de ecran pliabil Samsung

Conform LetsGoDigital, în descrierea brevetului Samsung Round Diamond Pixel se menționează: „Panou de afișare OLED; Afișare pentru telefon inteligent; Tablete; Afisaj pentru notebook; Panou de afișare TV; Afișaj pentru aparate de comunicații”. În afară de nume, Samsung Display a înregistrat și un logo figurativ, care prezintă noua structură a pixelilor.

Încă nu este posibil să se spună cu o certitudine de 100% care produse Samsung viitoare vor fi echipate cu un nou afișaj Round Diamond Pixel. Una dintre posibilități este ecranul televizorului QD-OLED de la Samsung, despre care se vorbește de mult. Există, totuși, o altă posibilitate, care, în opinia noastră, este cel puțin la fel de evidentă.

QD sau quantum dot – punct quantic este un material nanoscopic realizat din material semiconductor. O proprietate a punctelor cuantice este aceea că, atunci când sunt iluminate reaprind lumina la o lungime de undă specifică.

Afișajul OLED Round Diamond Pixel va fi probabil utilizat pentru viitoarele foldere Samsung. În cele din urmă, afișajul actual Diamond Pixel este utilizat și pentru smartphone-uri și nu pentru televizoare. În octombrie anul trecut, Samsung Display a pus online videoclipul YouTube „Diamond Pixel OLED for foldables”.

Posibil noul ecran pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3

Cu structura existentă Diamond Pixel, sub-pixelii roșii, verzi și albaștri au dimensiuni și forme diferite, contribuind la o intensitate mai bună a culorilor și la imagini mai clare. De exemplu, sub-pixelii albaștri, cu cea mai mică eficiență, sunt cei mai mari. Sub-pixelii roșii au cea mai mare eficiență și, prin urmare, sunt cei mai mici. Se pare că Samsung Display a dezvoltat în continuare această tehnologie pentru a utiliza „pixeli rotunzi de diamant – Round Diamond Pixel” în viitorul apropiat.

Este posibil să vedem un astfel de ecran pe Samsung Galaxy Z Fold 3 și / sau Galaxy Z Flip 3. Ambele sunt așteptate în august 2021. Știm deja multe despre ambele pliabile. Noul Samsung Z Fold 3 va fi compatibil cu Samsung Pen S pentru prima dată. Acest telefon pliabil primește, de asemenea, o cameră sub ecran, tot pentru prima dată. Dacă noul ecran OLED Round Diamond Pixel este legat de acesta, încă nu știm. Din ce știm până acum Fold 3 este net superior lui Samsung Galaxy Z Fold 2.

Ambele modele de smartphone-uri pliabile sunt, de asemenea, de așteptat să fie semnificativ mai durabile decât înainte, cu UTG 2.0, Armor Frame și un rating IP. În perioada următoare, vor fi disponibile, fără îndoială, mai multe informații cu privire la noile smartphone-uri Samsung Galaxy Z.

Stiri

Cum să schimbați curelele pe seria Samsung Galaxy Watch 4

Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată de puțin peste o lună de Samsung. În acest scurt timp Samsung Galaxy Watch 4...

Galaxy Buds 2 primește o nouă actualizare, nu trebuie ratată!

Setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds 2 a fost lansat la Galaxy Unpacked din august alături de Galaxy Z Fold 3,...

Music for Galaxy Watch vă permite să ascultați melodiile salvate fără căști

Samsung a lansat o aplicație de muzică actualizată pentru Galaxy Watch 4. Este o versiune renovată a aplicației anterioare de muzică pentru...

Samsung Galaxy M22, fratele geamăn a lui Galaxy A22, este oficial în Europa

Samsung Galaxy M22 este oficial în Germania, la aproximativ patru luni de la prima apariție. Apartenența sa la gama Galaxy M sugerează...

Noul monitor Samsung Webcam S4 este acum disponibil

Samsung a prezentat noul monitor Webcam S4 de 24 inch (S40VA), conceput pentru a se potrivi cu nevoile unui mediu de lucru...

Căști impermeabile cu bandă pentru gât Samsung Galaxy Buds

Samsung a lansat în mod regulat noi căști în ultimii ani, care ajung simultan cu noile serii emblematice de smartphone-uri. Gândiți-vă la...

Samsung Galaxy S21 FE cu Exynos 2100 confirmat de Google Play Console

Viitorul flagship ieftin Samsung Galaxy S21 FE, a apărut pe Google Play Console. Listarea a confirmat câteva detalii cheie despre telefon, în...