Galaxy S9, S8, Note 9, Note 8, Note 7 FE certificate de Wi-Fi cu Android Pie!

895

Samsung ne poate face o surpriză plăcută în perioada următoare, conform SamMobile. Mai multe modele din telefoanele sale emblematice au fost certificate de Wi-Fi Alliance cu sistemul de operare Android 9 Pie. Smartphone-uri din gama Galaxy S și Galaxy Note ar putea primi actualizarea Android Pie chiar din ianuarie 2019.

Wi-Fi Alliance a certificat pe Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy S9, Galaxy Note 9 și chiar pe Galaxy Note 7 Fan Edition cu Android 9 Pie de la bord. Este destul de devreme pentru aceste certificări. Ne amintim că Galaxy S7 a obținut certificarea Android Oreo în luna aprilie. Era la aproximativ o lună după ce versiunea oficială Galaxy S8 Oreo a fost lansată pe scară largă.

Desigur, acest lucru ar putea fi doar pentru că Samsung începe lucrul pe Android Pie mai devreme. Cauza acestei situații este în mod sigur noua interfață cu utilizatorul One UI, recent lansată de gigantul tech sud-coreean.

Android Pie cu One UI va debuta pe S9 în SUA, Coreea de Sud și Germania

Samsung One UI este o reîmprospătare mare a interfeței cu utilizatorul pentru telefoanele Android ale companiei Samsung. Așa că ar avea sens o testare mai cuprinzătoare, pentru a se asigura că actualizarea la Android Pie nu va avea probleme după lansare. Problemele pe care Android Oreo le-a avut, în ciuda mai multor luni de testare beta, sunt încă proaspete în mintea noastră. Și mai degrabă decât să pornească un program beta Android Pie pentru Galaxy S9, Samsung încearcă să se ocupe de anumite lucruri mai din timp.

Wi-Fi Alliance a fost fondată în 1999 și are sediul în Austin, Texas, SUA. Wi-Fi Alliance este o organizație non-profit care promovează tehnologia Wi-Fi și certifică produsele dacă respectă anumite standarde de interoperabilitate. Wi-Fi este o abreviere pentru ”wireless fiedelity” – fidelitate fără fir, cu referire la transmisiile undelor radio.

Certificările Wi-Fi sugerează că actualizarea Pie poate ajunge mai repede decât de obicei. În special este vorba despre telefoanele Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Un nume surpriză, putem spune, este apariția printre aceste nume a phabletului Galaxy Note 7 FE. Poate nu ar trebui să fim prea entuziasmați de această informație, deoarece nu acesta este modul în care Samsung procedează. Dar nici nu o putem ignora. Este posibil ca Samsung chiar să ne facă o bucurie și Android Pie să ajungă mai repede decât scontam.

Nu putem decât să ne bucurăm că peste puțin timp proprietarii de Galaxy S9 din SUA, Germania și Coreea de Sud vor gusta primii din noua plăcintă Pie și vor da fața cu One UI. Gigantul tech coreean este așteptat să înceapă programul Android 9 Pie beta pentru Galaxy S9 și S9+ pe 15 noiembrie. După ce va fi rezolvate toate problemele inerente, actualizarea la aceste dispozitive o așteptăm prin luna ianuarie.