Samsung va investi 40 milioane USD în producătorul lui Pokemon Go

908

Destul de recent am scris că gigantul tech Samsung ar putea investi în producătorul lui Pokemon Go, Niantic. Jocurile exclusive pe telefoanele Galaxy sunt motivul pentru care Samsung vrea să investească în această companie. În timp ce nici o companie nu a confirmat oficial acordul, o nouă informație susține că Samsung participă într-adevăr la cea mai recentă rundă de finanțare de 200 de milioane de dolari a companiei Niantic.

Niantic este compania care produce printre altele jocurile Ingress și Pokémon Go. Niantic este deja o companie care valorează miliarde de dolari, ce activează în domeniul realității augmentate. Această ultimă rundă de finanțare va duce Niantic la o valoare de 3,9 miliarde de dolari. Contribuția Samsung la această rundă de finanțare de 200 de milioane de dolari este încă neclară.

Capitalizare de 200 milioane de dolari pentru Niantic

Potrivit Wall Street Journal, preluat de SamMobile, Niantic este în curs de a încheia o nouă rundă de finanțare. Injecția de capital de 200 milioane de dolari va fi condusă de compania IVLP, o firmă de capital de risc. La această capitalizare participă investitori strategici care includ Samsung și aXiomatic Gaming.

Informația menționează faptul că acești investitori sunt mânați în luptă de succesul continuu al jocului Pokemon Go. Ei sunt, de asemenea, încrezători în viitoarele jocuri de realitate augmentate, cum ar fi Harry Potter: Wizards Unite. De asemenea, s-a spus că Niantic intenționează acum să dezvolte jocuri în cadrul unui model de distribuire a veniturilor pentru alți editori de aplicații.

Niantic este o companie americană de software, fondată în 2010, cu sediul în San Francisco. Este cunoscută pentru dezvoltarea de jocuri pe mobil. Cele mai cunoscute jocuri sunt Ingress, Pokémon Go și viitorul Harry Potter: Wizards Unite. Acesta va fi produs în parteneriat cu Warner Bros.

Aceasta se referă la știrile anterioare potrivit cărora Niantic ar putea obține o investiție de 40 de milioane de dolari de la Samsung. Scopul este de a produce jocuri în exclusivitate pentru telefoanele Galaxy. În informația anterioară am menționat un joc exclusiv Harry Potter, care ar folosi S Pen-ul lui Galaxy Note 9 ca baghetă magică. Poate fi o versiune a viitorului joc Harry Potter cu unele caracteristici suplimentare și optimizări pentru dispozitive Samsung.

Samsung s-a concentrat recent pe jocuri pentru a-și promova smartphone-urile. Gigantul tech a colaborat cu Epic Games pentru lansarea Fortnite pe Android cu Galaxy Note 9. Au fost zvonuri că Samsung lucrează la un smartphone special dedicat jocurilor. Nici Samsung, nici Niantic nu au confirmat oficial nimic până acum.