Samsung va achiziționa compania israeliană Corephotonics

763

Samsung Electronics va achiziționa Corephotonics, un producător israelian de camere foto pentru smartphone-uri. Aceasta este prima achiziție a companiei în acest an, conform ziarului Business Korea. Corephotonics este considerată o companie foarte avansată din punct de vedere tehnologic. Acesta a dat în judecată Apple pentru încălcarea mai multor brevete și tehnologii proprii.

Samsung a investit deja peste 15 milioane de dolari în Corephotonics. Compania din Israel cu sediul în Ramat Hachayal, dezvoltă tehnologii pentru camere foto cu multi-diafragmă pentru smartphone-uri. Gigantul tech se află în negocieri avansate pentru achiziționarea Corephotonics pentru aproximativ 150 de milioane de dolari.

Corephotonics este cea mai bună din lume la camere foto pentru smartphone-uri

Gigantul coreean va finaliza achiziționarea pachetului de acțiuni la Corephotonics până la sfârșitul acestei luni. Valoarea totală a achiziției se situează între 150 și 160 milioane USD.

Corephotonics a fost fondată de profesorul David Mendlovic de la Universitatea din Tel Aviv în 2012. Dezvoltă tehnologii de ultimă generație pentru camere foto cum ar fi zoom optic, camere pentru fotografiere în lumină scăzută și camere pentru fotografii cu unghi larg. Tehnologia dezvoltată de Corephotonics este considerată de specialiști ca fiind cea mai performantă din industria telefoniei mobile.

Foxconn International Holdings Ltd este o companie taiwaneză care produce componente electronice. A fost fondată în 1974 și este cel mai mare angajator local după statul chinez, peste milion de angajați. Foxconn produce electronice de consum pentru Apple, Hewlett-Packard, Dell, Nintendo, Nokia, Microsoft, Sony sau Sony Ericsson.

Samsung cooperează cu Corephotonics de mai mulți ani. Samsung Venture Investment a investit peste 15 milioane USD în Corephotonics împreună cu Foxconn din Taiwan și Mediatek la începutul anului 2017. În plus, tehnologiile Corephotonics au fost utilizate în smartphone-urile Samsung lansate după Galaxy Note 8, prezentat în septembrie 2017.

Principalii investitori în Corephotonics sunt Samsung Ventures, unul dintre brațele investiționale ale Samsung în Israel; Foxconn, un mare producător de componente electronice; Compania din Taiwan, MediaTek, cel mai mare producător de cipuri de comunicații mobile din lume; Fondul israelian Magma Venture Partners, compania SanDisk și operatorul chinez de telefonie CK Telecom. Corephotonics a colaborat și colaborează cu toate companiile mari de smartphone-uri.

Aceasta este a treia achiziție a companiei Samsung după întoarcerea vicepreședintelui Lee Jae-yong. Compania a achiziționat în luna martie anul trecut Kngine, un motor de căutare al inteligenței artificiale din SUA. Zhilabs, o companie de analiză și servicii bazate pe inteligența artificială, a fost cumpărată de Samsung în octombrie anul trecut.