Samsung actualizează aplicația Expert RAW, îmbunătățește calitatea imaginii

355
Samsung actualizează aplicatia Expert RAW imbunatateate calitatea imaginii
Sursa Foto: via phonearena.com

Luna trecută, Samsung a lansat aplicația Expert RAW. Este o aplicație care vă permite să utilizați Modul Pro pe camerele telefoto de pe Samsung Galaxy S21 Ultra. Această aplicație permite utilizatorilor să realizeze fotografii de înaltă calitate, cu gamă dinamică înaltă, în format brut cu mai multe cadre pentru fotografiere și editare profesională. Mai mult decât atât, acceptă și HDR, Linear DNG pe 16 biți brut și Lossless JPEG.

Cu Expert RAW utilizatorii pot obține control deplin asupra valorii expunerii; focalizării; ISO; viteza obturatorului și balansul de alb pentru camera cu teleobiectiv. În plus, aceste comenzi oferite de aplicație acceptă atât fotografii, cât și videoclipuri capturate cu camera telefotografică.

Acum, Samsung tocmai a lansat o actualizare pentru aplicația Expert RAW la versiunea 1.0.00.16. Actualizarea remediază unele erori, îmbunătățește calitatea imaginii fotografiilor și îmbunătățește designul UI al aplicației. Acum, conform PhoneArena, Expert RAW are acum o nouă interfață UI pentru deschiderea fotografiilor în aplicația Adobe Lightroom.

Aplicația Samsung Expert RAW actualizată

Aplicația Samsung Expert RAW oferă, de asemenea, o calitate mai bună a imaginii JPG în situații de lumină scăzută. Odată cu noua actualizare a aplicației Samsung remediază neclaritatea care a apărut la marginile imaginilor Digital Negative (DNG). De asemenea, rezolvă problema care împiedică rularea aplicației după ce a fost descărcată.

În prezent, suportul pentru camera de telefoto în Pro Mode este disponibil doar pe dispozitivele din seria Galaxy S21, mai exact pe Galaxy S21 Ultra. Expert RAW poate fi extins la mai multe dispozitive Galaxy prin actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12.

JPG este o metodă de compresie a imaginilor fotografice. Fișierele conținând imagini compresate grație acestei metode poartă în general extensia „.jpg”. Scopul este de a reduce dimensiunea fișierelor fără a afecta calitatea imaginii.

În anunțul său pe forumul Samsung Members, Samsung a spus că următoarea actualizare a aplicației Expert RAW va rezolva problema cu pixelii răi care apar în fotografiile care au fost făcute de camerele telefoto ale telefonului. O altă problemă pe care actualizarea o va rezolva este că imaginile se rup în timpul expunerii manuale.

Aplicația este disponibilă numai pe Samsung Galaxy S21 Ultra. Dar pe forum, Samsung a declarat că lucrează la modalități de a face aplicația accesibilă pentru mai multe dispozitive. Datorită puterii necesare acestei aplicații pentru a rula, probabil că doar câteva modele de top să o poată susține.