Acasă Stiri Samsung adoptă soluția touch-cell Y-OCTA pentru Galaxy S9

Samsung adoptă soluția touch-cell Y-OCTA pentru Galaxy S9

Conform unei informații publicate de EtNews, Samsung Electronics a decis să adopte propria soluție tactilă touch-cell, Y-OCTA pentru viitorul Galaxy S9.

Bazat pe tehnologia OLED, Y-OCTA integrează un strat cu ecran tactil pe ecran, ceea ce face ca ecranul smartphone să fie mai ușor și mai subțire, reducând în același timp costurile de producție ale panoului cu 30%.

Dar ce este tehnologia Y-OCTA și de ce ar vrea Samsung să o folosească?

Este o tehnologie tactilă care poate fi integrată într-un ecran foarte subțire care poate fi pliat sau chiar rulat.

Întregul modul OLED are opt straturi, inclusiv fereastra de atingere și capacul. De sus în jos, straturile sunt următoarele: fereastra de acoperire, filmul deco, OCA / OCR, polarizatorul, senzorul TSP, sticla de încapsulare, stratul emițător OLED și substratul din spatele planșeului.

Pentru un afișaj OLED flexibil, în locul unui substrat de sticlă se utilizează un substrat din plastic. În teorie, nu este posibil să se pună un senzor TSP pe un substrat plastic. Ca rezultat, producătorii de panouri flexibile OLED, în special Samsung Display, au dezvoltat un strat special de plastic numit peliculă de bază TSP.

Caracteristicile tactile vor fi mult îmbunătățite atât pe zonele touch cât și pe cele curbate, față de ecranele tactile de astăzi. Sperăm că nu am fost prea tehnici și am lămurit problema.

Y-OCTA –  On Cell Touch AMOLED,  este un nou proces de fabricare care permite Samsung să reducă costurile și grosimea ecranului prin încorporarea senzorilor de atingere în interiorul panoului ecranului. Astfel, Samsung nu se bazează pe un alt producător pentru a crea un strat tactil, iar afișajul este mai subțire și produs în întregime de firma sud-coreeană.

Samsung este de așteptat să lanseze două modele Galaxy S9 cu ecrane de 5,77 și 6,22 inch – cu aceeași dimensiune ca și Samsung Galaxy S8 actual și Galaxy S8+. Gigantul coreean high-tech a folosit parțial soluția Y-OCTA pentru Galaxy S8 de 5,7 inci, în timp ce Samsung Galaxy Note 8 nu utilizează această tehnologie.

Potrivit surselor, adoptarea pe scară largă a soluției ține de producția de ecrane de la Samsung Display. În urma lucrărilor de expansiune în curs, capacitatea lunară curentă de 3 până la 4 milioane de ecrane ar trebui să crească până la aproximativ 10 milioane de unități anul viitor, pentru a fi adoptată la mai multe telefoane. Având în vedere faptul că Samsung produce 5 milioane de unități din seria S și 3 milioane de unități din Note, compania trebuie să crească nivelul producției de panouri suficient pentru a acoperi cele două telefoane emblematice.

Este o chestiune de timp pentru adoptarea pe scară largă a Y-OCTA„, a declarat o sursă din industrie pentru ET News. „Datorită avantajelor sale privind costul de producție, Samsung va adopta probabil soluția Y-OTCA de afișare și pe alte smartphone-uri„.

 

Stiri

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...

Galaxy A12 și Galaxy A02s prezentate, vor fi la vânzare în ianuarie 2021

Samsung tocmai a anunțat două noi telefoane bugetare care aparțin liniei Galaxy A 2021. Este vorba despre Galaxy A12 și Galaxy A02s,...

Samsung nu va lansa pe Galaxy Z Flip 2 la următorul eveniment Unpacked

Nu au existat prea multe zvonuri despre viitorul Samsung Galaxy Z Flip 2. Era de așteptat ca gigantul tech să lanseze acest...

Un viitor smartphone Samsung Galaxy Note rulabil dotat cu S Pen

Smartphone-ul rulabil pare a fi noua tendință pentru 2021. Diverși producători au anunțat că au în curs de dezvoltare un astfel de...

Samsung va beneficia din nou din furnizarea de ecrane OLED pentru Apple

Samsung a fost ales, alături de LG Electronics și BOE, pentru a furniza ecrane OLED pentru Apple. Majoritatea ecranelor și în special...

Samsung are o cotă de piață enormă pe piața globală TV în Q3 2020

Samsung Electronics Co. a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în Q3 2020. Informația a fost făcută publică de...