Samsung adoptă soluția touch-cell Y-OCTA pentru Galaxy S9

1278

Conform unei informații publicate de EtNews, Samsung Electronics a decis să adopte propria soluție tactilă touch-cell, Y-OCTA pentru viitorul Galaxy S9.

Bazat pe tehnologia OLED, Y-OCTA integrează un strat cu ecran tactil pe ecran, ceea ce face ca ecranul smartphone să fie mai ușor și mai subțire, reducând în același timp costurile de producție ale panoului cu 30%.

Dar ce este tehnologia Y-OCTA și de ce ar vrea Samsung să o folosească?

Este o tehnologie tactilă care poate fi integrată într-un ecran foarte subțire care poate fi pliat sau chiar rulat.

Întregul modul OLED are opt straturi, inclusiv fereastra de atingere și capacul. De sus în jos, straturile sunt următoarele: fereastra de acoperire, filmul deco, OCA / OCR, polarizatorul, senzorul TSP, sticla de încapsulare, stratul emițător OLED și substratul din spatele planșeului.

Pentru un afișaj OLED flexibil, în locul unui substrat de sticlă se utilizează un substrat din plastic. În teorie, nu este posibil să se pună un senzor TSP pe un substrat plastic. Ca rezultat, producătorii de panouri flexibile OLED, în special Samsung Display, au dezvoltat un strat special de plastic numit peliculă de bază TSP.

Caracteristicile tactile vor fi mult îmbunătățite atât pe zonele touch cât și pe cele curbate, față de ecranele tactile de astăzi. Sperăm că nu am fost prea tehnici și am lămurit problema.

Y-OCTA –  On Cell Touch AMOLED,  este un nou proces de fabricare care permite Samsung să reducă costurile și grosimea ecranului prin încorporarea senzorilor de atingere în interiorul panoului ecranului. Astfel, Samsung nu se bazează pe un alt producător pentru a crea un strat tactil, iar afișajul este mai subțire și produs în întregime de firma sud-coreeană.

Samsung este de așteptat să lanseze două modele Galaxy S9 cu ecrane de 5,77 și 6,22 inch – cu aceeași dimensiune ca și Samsung Galaxy S8 actual și Galaxy S8+. Gigantul coreean high-tech a folosit parțial soluția Y-OCTA pentru Galaxy S8 de 5,7 inci, în timp ce Samsung Galaxy Note 8 nu utilizează această tehnologie.

Potrivit surselor, adoptarea pe scară largă a soluției ține de producția de ecrane de la Samsung Display. În urma lucrărilor de expansiune în curs, capacitatea lunară curentă de 3 până la 4 milioane de ecrane ar trebui să crească până la aproximativ 10 milioane de unități anul viitor, pentru a fi adoptată la mai multe telefoane. Având în vedere faptul că Samsung produce 5 milioane de unități din seria S și 3 milioane de unități din Note, compania trebuie să crească nivelul producției de panouri suficient pentru a acoperi cele două telefoane emblematice.

Este o chestiune de timp pentru adoptarea pe scară largă a Y-OCTA„, a declarat o sursă din industrie pentru ET News. „Datorită avantajelor sale privind costul de producție, Samsung va adopta probabil soluția Y-OTCA de afișare și pe alte smartphone-uri„.

 

SURSĂTheInvestor