Samsung lucrează la un afișaj flexibil asimetric pentru telefoanele pliabile

403
Samsung lucreaza la un afisaj flexibil asimetric pentru telefoanele pliabile
Sursa Foto: Samsung Display

Samsung Display a dezvăluit la CES 2022 un ecran pliabil asimetric pentru smartphone-uri pliabile la o vitrină media privată, organizată la Encore din Las Vegas. Encore este un hotel de lux din Las Vegas care a primit premiul AAA Five Diamond Award în fiecare an de la deschidere. Oficialii Samsung au prezentat un prototip de smartphone flip în care jumătatea superioară este mai scurtă decât jumătatea inferioară. Când este pliat, în partea de jos a afișajului apar informații de bază, cum ar fi ora și vremea.

„Prin expunerea ecranului de jos, smartphone-urile flip nu mai au nevoie de un ecran secundar pe pliul exterior. Acest lucru poate reduce costurile în mod semnificativ și poate simplifica procesul de producție”. A spus un oficial al companiei Samsung Display, conform ziarului sud-coreean The Korea Herald.

Samsung Display a prezentat mai multe tipuri de ecrane pliabile la CES

Întrebat cum este protejat ecranul de jos expus, un oficial Samsung a glisat în jos un capac din plastic translucid, care acoperea perfect zona expusă. Samsung Display a refuzat să comenteze dacă ecranul pliabil asimetric va fi montat pe viitoarea serie Galaxy Z. Singura explicație dată a fost că acest lucru depinde de client. Dar era clar că Samsung Display ia destul de în serios ideea unui afișaj asimetrică. Fotografia acestui prototip a fost exclusă din dosarul de presă remis reporterilor după prezentare.

La Consumer Electronics Show, Samsung a prezentat și panouri de afișare QD pliabile și rulabile cu dublă îndoire. Pliabilul cu dublă îndoire, și anume Flex Slidable, se pliază în interior și în afară, creând o curbă „S”. Seria include, de asemenea, un panou de afișare pliabil de 17,3 inch care ar putea fi cel mai bine utilizat în dispozitive portabile. Acesta va fi probabil folosit pentru notebook-uri pliabile, pentru că se poate extinde la această dimensiune de la una de 7,3 inch.

Diferența dintre un laptop și un notebook este dimensiunea și funcționalitatea. Notebook-urile au diagonale ale ecranului de până la 15 inch (38,1 cm), sunt mai subțiri și ușoare. Oferă caracteristici minimaliste și un preț mai mic.

Anul trecut Samsung Display a prezentat mai multe tipuri de ecrane flexible OLED pentru viitoarele telefoane / tablete / laptopuri pliabile. Samsung a împărțit aceste ecrane în cinci subcategorii în funcție de utilizare. Acestea sunt: Samsung Flex Bar; Flex Square; Flex Note; Rollable Flex și Slidable Flex. Prezentarea unui ecran asimetric Slidable Flex poate fi primul pas pentru aducerea acestor nou afișaje pe piață.