Samsung AI Family Hub+, AI vă ajută să gătiți mai bine

211
Samsung AI Family Hub+
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Se pare că inteligența artificială generative (Generative AI) vor fi punctul de discuție pentru toate produsele Samsung de anul viitor. Samsung a dezvăluit câteva aparate electrocasnice, fiecare având conectivitate IoT și funcții inteligente care vor fi anunțate la CES Las Vegas 2024. Aceste aparate includ noul său frigider Samsung AI Family Hub+ Flex cu 4 uși (2024), plita cu inducție Anyplace și gama Slide-In, toate având ecrane tactile pentru funcții avansate.

Samsung a prezentat diferite tehnologii pentru casă inteligentă în ultimii ani. Acum compania se concentrează pe aducerea de noi tehnologii inteligente pentru bucătărie. În acest fel veți avea parte de o experiență cu totul nouă în bucătărie, veți putea găti și mai bine. Samsung ridică ștacheta inovației în domeniul electrocasnicelor cu noul său frigider Samsung AI Family Hub+ echipat cu inteligență artificială. Încorporează tehnologie avansată de recunoaștere vizuală și alte funcții inteligente.

La CES Las Vegas 2024, Samsung va anunță o serie de electrocasnice inteligente, inclusiv frigiderul Bespoke cu 4 uși Flex cu AI. Aceste dispozitive conectate, compatibile cu Matter Easy Pair prin noul protocol de conectivitate IoT, împărtășesc funcționalități AI, precum evoluțiile recente ale companiei în domeniul automatizării casei pentru configurarea obiectelor conectate de pe smartphone-urile Galaxy.

Tizen OS este un sistem de operare open-source bazat pe Linux dezvoltat și utilizat în principal de Samsung Electronics. Ultimul smartphone bazat pe sistemul de operare Tizen este Samsung Z4 care a fost lansat în 2017.

Pe lângă gestionarea inteligentă a alimentelor, frigiderul oferă mai multe funcții avansate. Fridge Manager care vă permite să monitorizați starea filtrului de apă și avertizează utilizatorul când este timpul să îl înlocuiți. În plus, ecranul, alimentat de Tizen OS, oferă mai multe funcții multimedia, potrivit PhonAndroid. De exemplu: capacitatea de a viziona videoclipuri YouTube, de a controla dispozitivele smart home compatibile cu SmartThings, de a reda muzică, de a oglindi ecranul unui smartphone și chiar de a viziona TikTok!

Mai mult, Artificial Intelligence (AI) din frigiderul Flex cu 4 uși din seria Samsung AI Family Hub+ dispune de AI Vision Inside. Aceasta este o funcție alimentată de o cameră internă care recunoaște până la 33 de tipuri diferite de alimente. Această tehnologie îmbunătățește recunoașterea alimentelor folosind un set mare de date de aproape un milion de fotografii cu alimente. Utilizatorii pot edita articolele stocate în frigider prin intermediul ecranului tactil, pot adăuga date de expirare și pot primi notificări când acele date se apropie.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Se știa încă din vară că AI generativă va fi integrată de Samsung în aparatele sale electrocasnice în 2024. Odată cu integrarea Samsung Food, Samsung Health și SmartThings, frigiderul poate recomanda rețete adaptate preferințelor alimentare și de sănătate ale utilizatorilor. Putem adăuga preferințele noastre dietetice, cum ar fi fără lactate, fără gluten, alimente pe bază de pește și vegane, folosind funcția de personalizare alimentată de Samsung Food AI. De exemplu, planurile de masă personalizate pot fi create prin conectarea profilurilor Samsung Health ale membrilor familiei.

În urma acestor inovații, se speră că Samsung își va îmbunătăți și alte aparate electrocasnice conectate. Un exemplu ar fi mașinile de spălat inteligente. Astfel acestea pot anunța utilizatorul când rufele sunt spălate sau adapta ciclurile de spălare la nevoile utilizatorului. Mai mult, aceste mașini de spălat pot fi controlate prin comenzi vocale sau asistenți inteligenți.