Electrocasnicele Samsung vor primi AI generativă la anul viitor

309
AI generativă electrocasnice Samsung
Sursă foto: TheMontleyFool

Samsung lucrează pentru a adăuga funcții de inteligență artificială generativă (AI) la aparatele sale de uz casnic anul viitor. Afirmația vine din sursă oficială Samsung și a fost făcută de vicepreședintele executiv al companiei la IFA Berlin 2023. Prin încorporarea AI generativă în aparatele sale de uz casnic, Samsung își propune să revoluționeze modul în care oamenii interacționează și beneficiază de tehnologia din casele lor.

„Ne pregătim să aplicăm tehnologii AI generative la aparatele noastre de uz casnic”. A declarat Yoo Mi-young, șeful echipei de dezvoltare software a diviziei de electrocasnice digitale a Samsung, potrivit Yonhap. ”Tehnologia AI generativă vor fi aplicată la voce, viziune și afișaj. Astfel electrocasnicele Samsung se vor înțelege mai bine ce doresc consumatorii și vor putea răspunde în consecință.”

Gadgeturile de acasă vor putea comunica cu utilizatorii într-un mod mai conversațional și vor putea răspunde mai bine la întrebările utilizatorilor pe baza schimburilor din trecut și în context. Astfel utilizatorii vor avea o viziune mai clară despre, de exemplu, ce fel de alimente sunt gătite în cuptor sau ce alimente au în frigider, pentru a putea oferi rețete personalizate și sugestii dietetice.

Tehnologia AI generativă de anul viitor pe electrocasnicele Samsung

Samsung dezvoltă, de asemenea, un cipset pentru a reduce consumul de energie. Este nevoie de așa ceva deoarece dispozitivele de acasă devin tot mai inteligente și procesează cantități uriașe de date. „Dezvoltăm un procesor care să ajute aparatele electrocasnice cu IA generativă să consume mai puțin de 0,1 wați pentru fiecare 24 de ore pe care le rulează”. A spus Yoo, adăugând că Samsung încearcă să folosească procesorul începând de anul viitor.

Consumatorii europeni, în special, au început să vadă importanța dispozitivelor mai inteligente și conectate în lumina economisirii energiei și a reducerii facturilor la electricitate, a spus vicepreședintele Samsung. „Oamenii acordă din ce în ce mai multă atenție avantajelor dispozitivelor conectate. Acum ei văd că electrocasnicele interconectate i-au ajutat să reducă costurile cu energie. Când vine vorba de dezvoltarea tehnologiei AI, Samsung are în vedere trei principii de bază – echitatea, transparența și responsabilitatea”. A mai spus doamna Yoo Mi-young. Samsung și-a început campania pentru casă inteligentă în 2014, când a achiziționat SmartThings, o platformă americană pentru Internetul lucrurilor.

Sistemul de operare Tizen este bazat pe Linux și utilizat în principal de către Samsung. Este prezent pe smartphone-uri, smartwatch-uri, pe camerele Samsung dar și pe televizoare sau electrocasnice. Tizen este un sistem open-source.

Samsung Electronics intenționează să-și instaleze sistemul de operare „Tizen” în toate produsele electrocasnice. Numărul cumulat de electrocasnice Samsung echipate cu Tizen OS depășește 15 milioane de unități. Acest număr este așteptat să depășească 20 de milioane până la sfârșitul anului. Dacă totul merge bine, se așteaptă ca electrocasnicele Samsung să adopte servicii de inteligență artificială nu numai în seriile high-end, cum ar fi Bespoke, ci și în produsele entry-level.