Samsung va ajuta cu bani furnizorii săi afectați de situația din China

776
Sursa Foto: koreatimes.co.kr

Noul virus corona a ucis deja sute de oameni și îmbolnăvește tot mai mulți cu fiecare zi care trece. Din punct de vedere al afacerilor, virusul de la Wuhan, China, perturbă lanțurile de aprovizionare cu diferite produse și tehnologie globală, inclusiv furnizorii de componente pentru Samsung.

Samsung achiziționează componente și materiale de la furnizori interni pentru televizoare, smartphone-uri și diverse alte tipuri de electronice de consum. Cu toate acestea, furnizorii săi locali ar putea fi deja în situații delicate, deoarece se luptă să procure materiale din China. Multe companii aeriene de top au anulat în mod direct serviciile de logistică cu impact asupra Chinei, în timp ce unele părți din această țară sunt deja sub carantină. De asemenea, multe dintre fabricile care produc componente Samsung în China au suspendat producția. Acest lucru afectează deja activitatea comercială a furnizorilor sud-coreeni ai firmei pe mai multe fronturi.

Samsung va oferi 2,1 miliarde USD furnizorilor săi afectați de virus

Duminică 09.02.2020, Samsung a anunțat că va oferi aproximativ 2,1 miliarde de dolari furnizorilor locali afectați de acest virus. Potrivit unui comunicat de presă, Samsung Electronics s-a unit cu Samsung Display, Samsung Electro-Mechanics, Samsung SDI, Samsung C&T și Samsung SDS în campania de asistență în numerar a acestor furnizori.

Trebuie să spunem că nu există nicio îndoială că posibila cădere economică din China, din cauza coronavirusului, va fi vizibilă și potențial severă și dorim ca liniile noastre de aprovizionare să continue să funcționeze„, a declarat un oficial al companiei Samsung.

Specificul campaniei de asistență Samsung include furnizorii care primesc plăți anticipate în numerar pentru comenzi și sunt eligibili pentru împrumuturi de la Samsung, fie cu dobândă zero sau cu dobândă scăzută la rate bancare, se arată în comunicat.

Numele Samsung înseamnă „trei stele” în coreeană. Numărul trei este asociat cu lucruri pozitive de mulți coreeni. Fondatorul Samsung a fost puternic inspirat de economia japoneză (Mitsubishi – trei diamante) și a ales acest nume în anii 1930, în speranța că Samsung va străluci la fel ca stelele.

Dacă furnizorii Samsung Electronics doresc să procure materiale și piese din China, folosind urgent companii aeriene, atunci costurile reale de logistică vor fi acoperite în totalitate de Samsung Electronics. Un alt punct este dacă furnizorii Samsung vor să diversifice canalele de aprovizionare a pieselor în urma focarul virusului. Și atunci Samsung va reduce timpul necesar procesării și pașii procedurali necesari„.

Samsung va împărtăși cele mai recente actualizări de logistică și servicii vamale cu furnizorii săi și va începe operarea unui nou centru de asistență.

Samsung a mai ajutat furnizorii săi și în alte situații

Când a avut loc cutremurul și tsunami-ul de la Fukushima în 2016, lanțul aprovizionare a fost și atunci puternic afectat. În mod similar, după inundațiile din Thailanda din 2011, situația a afectat multe fabrici și a produs o deficiență severă de piese. A fost afectată în special producția de PC pentru câteva luni. Mai multe filiale Samsung au suferit atunci de pe urma inundațiilor iar compania le-a ajutat.

Este imposibil să se estimeze cu exactitate toate riscurile generate de acest virus corona pornit din China. Totuși, Samsung se pregătește să implementeze planuri pentru a ajuta la menținerea operațională a sistemelor sale de aprovizionare. „Discutăm cu guvernele regionale chineze o reluare timpurie a operațiunilor la fabricile noastre din China„. A declarat un oficial Samsung Display, citat de KoreaTimes. Conform comunicatului de presă emis, Samsung „monitorizează cu atenție situația”.