Samsung și AMD ar putea ajunge să alimenteze următorul Nintendo Switch

665
Sursa Foto: via overclock3d.net

Samsung Electronics și AMD Inc. au luat prin surprindere industria din domeniu anul trecut. Cei doi mari producători mondiali de microprocesoare au anunțat un parteneriat în domeniul tehnologiilor grafice de înaltă performanță. Acest lucru înseamnă că viitoarele procesoare Samsung Exynos vor oferi o grafică de super clasă personalizată AMD Radeon. Sunt informații că un procesor grafic Samsung / AMD ar putea ajunge pe Nintendo Swich.

Arhitectura grafică RDN a AMD a fost menționată în mod special în comunicatul de presă, conform SamMobile. S-a sugerat că acest parteneriat ar implica licențiere de IP (Intellectual property) arhitectural, care ar permite Samsung să-l integreze în propriile proiecte. Acum acest parteneriat ar putea furniza procesoare grafice pentru industria jocurilor, în special pentru un succesor al lui Nintendo Swich.

Samsung ar putea obține un mare câștig pe piața consolei de jocuri

Nintendo Switch folosește procesorul Tegra X1, bazat pe Maxwell NVIDIA. Compania americană NVIDIA nu s-a concentrat cu adevărat pe produsele ARM de calitate pentru consumatori, așa că există o posibilitate reală de a nu avea un procesor nou pentru următorul switch al Nintendo. NVIDIA are procesoare ARM bazate pe arhitecturi Pascal și Volta, dar nu sunt soluții destinate consumatorilor, sunt destinate sistemelor de conducere a vehiculelor autonome.

În cazul în care NVIDIA nu are un procesor special pregătit pentru Nintendo, compania japoneză ar fi nevoit să se uite în altă parte, iar aici ar veni Samsung și AMD. Compania americană AMD are experiență în fabricarea procesoarelor ARM în sine, deci ar putea investi în IP sau căuta un partener care are experiență semnificativă în fabricarea de chipseturi ARM. Samsung ar fi partenerul ideal, deoarece are atât experiența, cât și amploarea pentru a face acest lucru. Samsung este deja unul dintre cei mai importanți producători din lume de procesoare ARM.

Nintendo este o companie japoneză de electronice și jocuri video, cu sediul în Kyoto. A fost fondată pe 23 septembrie 1889 de către Fusajiro Yamauchi, ca o mică firmă producătoare de cărți de joc. Este una dintre cele mai valoroase companii din Japonia.

În timp ce Samsung a folosit anterior nuclee personalizate pentru chipset-urile sale premium, compania a renunțat la acest lucru. Ceea ce înseamnă că SoC-ul său de top ar putea prezenta IP-ul off-raft de la ARM, eliminând problemele legate de performanță cauzate de nucleele sale personalizate. Aceasta, împreună cu hardware-ul grafic ARNA al ARM, ar fi soluția perfectă pentru următoarea consolă Nintendo.