„Nu va exista viitor fără Samsung”! Samsung angajează 1.000 de experți AI

580
Sursa Foto: via SamMobile.com

Pe măsură ce lumea continuă să sufere de pe urma unei pandemii istorice, Samsung face angajări. Pentru compania sud-coreeană această perioadă post-pandemie este importantă pentru angajări, deoarece compania se teme de alte urmări, a spus un director executiv Samsung. „Nu va exista viitor, dacă (Samsung) se va opri și va înceta să înainteze„! Este declarația făcută în urmă cu puțin timp de vicepreședintele și moștenitorul companiei Samsung, Lee Jae-yong.

Samsung își propune să angajeze 1.000 de experți în cipuri specializate în tehnologii de inteligență artificială. Prin urmare, inițiativa pare să fie strâns legată de viziunea corporativă mai largă a unei noi ere „K-Chip” despre care au vorbit recent oficialii de top ai companiei Samsung.

Tehnologia AI rămâne crucială pentru Samsung

Samsung Electronics intenționează să angajeze până la sfârșitul acestui an 1.000 de experți specializați în design de cipuri și inteligență artificială. Compania a angajat deja în primele șase luni ale anului aproximativ 500 de experți cu studii de master și doctorate în semiconductori și AI. Conform SamMobile, această strategie este parte a pregătirilor companiei pentru viitoarele tehnologii revoluționare.

Având în vedere imaginea de gigant tech mondial, toate aceste eforturi pot fi considerate un pariu enorm pe AI. În urmă cu aproximativ un an gigantul tech a declarat că va investi aproximativ 110 miliarde UDS în acest domeniu. În timp ce criza COVID-19 încetinit planurile într-o măsură, gigantul tech este acum foarte rapid în a recupera această întârziere.

Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la AI. Există posibilitatea ca Inteligența Artificială să evolueze până la punctul în care oamenii nu o mai pot controla. Stephen Hawking a spus că „acest lucru ar putea însemna sfârșitul rasei umane„.

AI rămâne, așadar, o componentă crucială a planurilor companiei pentru aproape fiecare piață în care își desfășoară activitatea. Samsung a fost și este permanent în primele trei locuri din lume la numărul de brevete de Inteligență Artificială și 5G primite. Acest lucru spune totul despre intențiile de viitor ale companiei sud-coreene.