Samsung a anulat oficial conferința anuală pentru dezvoltatori SDC 2020

600
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung și-a anulat oficial conferința anuală pentru dezvoltatori SDC 2020 pentru a preveni răspândirea pandemiei COVID-19. Știrea a cam circulat în șoaptă de mai bine de trei săptămâni și acum a sosit confirmarea oficială. Samsung a anulat ediția din 2020 a SDC (Samsung Developer Conference).

Evenimentul anual pe care compania coreeană îl dedică lumii dezvoltatorilor nu va avea loc și motivația, din păcate, este întotdeauna aceeași cu care am fost obișnuiți de câteva luni: pentru a preveni riscurile asociate răspândirii coronavirusului. Deși nu a fost anunțată nicio dată pre-stabilită, evenimentul a avut loc în mod tradițional în octombrie sau noiembrie.

La Samsung SDC 2019 a fost anunțat One UI 2.0

Anunțul gigantului tech sud-coreean a venit printr-o scurtă notă publicată pe site-ul oficial, conform HDBlog. Anunțul sună așa: „Vă rugăm să rețineți că Samsung Developer Conference din 2020 a fost anulată. Suntem dezamăgiți că anul acesta nu vom organiza evenimentul și nu vom avea ocazia să interacționăm direct cu dvs. Prioritatea noastră principală este sănătatea și siguranța angajaților noștri, a comunității de dezvoltatori, a partenerilor și a comunităților locale. În luarea acestei decizii urmărim cele mai recente îndrumări de la autoritățile de stat și locale„.

Au fost și speculații că gigantul tehnologic sud-coreean ar fi anulat SDC, nu doar din cauza pandemiei, ci pentru că nu există prea multe de anunțat. În anii precedenți, compania a folosit evenimentul pentru a anunța actualizări ale serviciilor sale software precum asistentul său digital Bixby. Au existat, de asemenea, zvonuri conform cărora Google și Samsung negociază o înțelegere pentru a înlocui multe dintre aplicațiile software native Samsung cu cele de la Google.

TouchWiz a fost interfața de utilizator creată, proiectată și dezvoltată de Samsung. A fost disponibilă numai pe dispozitivele Samsung. Prima ediție a fost lansată în 2008. Ultima versiune TouchWiz 6.0 este pe Samsung Galaxy J3 (2016). TouchWiz a fost înlocuită cu One UI.

Conferința pentru dezvoltatori a adus, totuși, câteva momente memorabile. La acestea Samsung a oferit prima privire asupra lui Galaxy Fold și Galaxy Z Flip. De asemenea, compania a folosit SDC pentru a detalia software-ul bazat pe Android numit One UI. Versiunile interfeței cu numărul 1.0 și 2.0 ale software-ului a debutat la SDC 2018 și respectiv 2019.

Detalii despre One UI 3.0 la un alt eveniment online

Tot în anunțul de pe site-ul oficial al companiei s-a confirmat că gigantul tech lucrează deja pentru a găsi o soluție alternativă. Prin aceasta compania vrea să informeze comunitatea de cele mai importante știri pentru dezvoltatori care operează pe ecosistemul software proprietar. „Vom continua să împărtășim știri importante și resurse utile prin site-ul nostru pentru dezvoltatori și forumurile comunității„.

Chiar dacă așteptam mai multe informații despre Samsung One UI 3.0, detaliile despre aceasta le vom afla cel mai probabil în cadru unui viitor eveniment digital online.