Samsung a anunțat câștigurile pentru Q3 2020, sunt peste așteptări

520

Samsung Electronics a anunțat înainte de weekend câștigurile pentru al treilea trimestru al anului 2020. Gigantul tech se așteaptă la o creștere a veniturilor cu 58% în trimestrul trei 2020. Compania prevede venituri de 66 trilioane de woni coreeni sau aproximativ 57 de miliarde de dolari și 12,3 trilioane woni sau aproximativ 10,6 miliarde de dolari în profit operațional pentru Q3 2020.

Estimările de mai sus se bazează pe K-IFRS – Korean International Financial Reporting Standards. K-IFRIS este un set de standarde internaționale de contabilitate care precizează modul în care anumite tipuri de tranzacții și alte evenimente ar trebui raportate în situațiile financiare. Samsung a precizat că reglementările sud-coreene privind divulgarea nu permit oferirea unor estimări ale câștigurilor ca un interval. Pentru a respecta astfel de reglementări, cifrele de mai sus reprezintă media intervalelor estimative.

Creștere spectaculoasă a profitului în Q3 2020

Dacă aceste date se vor concretiza, vor reprezenta o creștere impresionantă a profitului operațional cu 58% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Profitul operațional al companiei Samsung în Q3 2019 a fost de 6,71 miliarde USD, o scădere accentuată de 56% față de profitul record de 16 miliarde USD înregistrat în Q3 2018.

Bilanțul Samsung a fost afectat în cursul anului precedent din cauza scăderii câștigurilor de la divizia de semiconductori. Prețurile cipurilor de memorie au continuat să scadă din cauza lipsei ofertei și cererea nu a mai crescut.

USD – United States Dollar. Dolarul american este cea mai tranzacționată monedă din lume. Dolarul SUA reprezintă peste 50% din tranzacțiile financiare internaționale. Principala componentă a bancnotei americane este denimul, o țesătură din bumbac deosebit de robustă.

În acest fel Samsung s-a concentrat pe creșterea câștigurilor sale din alte divizii, potrivit NewsSamsung. În special este vorba despre Samsung Mobile, divizia care se ocupă de telefoanele, tabletele și dispozitivele purtabile Samsung. Samsung a făcut o serie de pași în ultimul an pentru a îmbunătăți performanța diviziei sale mobile. A lansat telefoane mid-range și low-end la prețuri mai agresive pentru a capta cota de piață pierdută de rivalii chinezi. De asemenea, a lansat mai multe modele premium și a creat o nouă nișă de smartphone-uri pliabile scumpe. Potrivit unor analiști, se preconizează că divizia Samsung Mobile va înregistra cel mai mare profit din ultimii patru ani.

Samsung a profitat din plin și de problemele avute de Huawei

Chiar dacă cererea pentru dispozitivele sale premium mai scade, Samsung va conta acum pe Galaxy S20 FE pentru a continua vânzările. Având în vedere cât de agresiv a fost prețul pe piețele cheie, Galaxy S20 FE are potențialul de a captura cota de piață care anterior a fost pierdută de rivali precum OnePlus.

Compania a beneficiat și de necazurile Huawei. Gigantul chinez a primit efectiv o condamnare la moarte din partea guvernului SUA. Accesul la Android și hardware-ul crucial precum chipset-urile și memoria au fost întrerupte. Clienții sunt acum reticenți să cumpere telefoane Huawei, deoarece nu au nicio siguranță că Huawei poate să furnizeze în continuare servicii de actualizare ale telefoanelor.