Samsung a depășit Apple în cota de piață în Q3 2020 în SUA

882
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a reușit să depășească vânzările de smartphone-uri ale companie Apple chiar pe gazonul propriu din SUA. Acest lucru s-a întâmplat în trimestrul trei din 2020, potrivit companiei de studiu de piață Strategy Analytics. Este pentru prima dată în ultimii patru ani când Samsung depășește pe Apple ca vânzări în Statele Unite.

Conform Strategy Analytics, Samsung a confiscat puțin peste o treime din vânzările de telefoane mobile din al treilea trimestru din Statele Unite. Pentru exactitatea datelor este vorba despre o cotă de piață de 33,7%. În comparație, gigantul tehnologic american Apple a reprezentat 30,2% din piață în aceeași perioadă de trei luni. Pe locul trei a fost LG cu o cotă de piață de 15%.

O realizare care contează foarte mult pentru Samsung

Realizarea Samsung reprezintă o îmbunătățire de 6,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Ultima dată când gigantul high-tech sud-coreean a ocupat locul unu în SUA a fost acum mai bine de trei ani, în Q2 2017. Atunci Samsung a avut la vânzare seria Galaxy S8, foarte bine primită de piață americană. Americanii așteptau atunci pe Apple iPhone X.

Acest lucru s-a datorat în principal cererii puternice pentru modelele Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G. Telefoanele pliable Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip și seria Galaxy Note 20 au contribuit și ele la această clasare. Probabil și întârzierea lansării seriei Apple iPhone 12 a contribuit și ea la acest lucru.

Apple a fost fondată la 1 aprilie 1976 de Steve Jobs, Steve Wozniak și Ronald Wayne, cu un capital inițial de 1.300$. În luna august 2020 Apple a devenit prima companie din SUA care a atins o capitalizare de piață de peste 2 trilioane de dolari!

Samsung își poate permite să nu fie cea mai performantă pe fiecare piață de pe planetă, dar victorie în cursa smartphone-urilor din SUA merită să fie celebrată. SUA este cea mai mare piață din lume pentru dispozitive mobile emblematice, conform SamMobile. Iar acest lucru înseamnă foarte mult pentru Samsung care lansează anual două serii de telefoane emblematice. Piața din Statele Unite este vizată de toți marii producători de smartphone-uri, cu atât mai mult de regele pieței – Samsung.

Desigur, datele Strategy Analytics descriu tendințele pieței mobile din SUA înainte de lansarea seriei iPhone 12. Este puțin probabil ca acest triumf să fie altceva decât de unul de scurtă durată. Dar, să nu anticipăm! Pe de altă parte, Samsung se poate consola că livrează foarte multe componente pentru Apple. Aproape că putem spune că Samsung concurează pe piață din SUA cu el însuși.