Samsung Art Store primește colecția artistului Keith Haring

195
Samsung Art Store primește colectia artistului Keith Haring
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat lansarea unei noi colecții de lucrări renumite a lui Keith Haring în Samsung Art Store. Este necesar un abonament pentru accessul la Samsung Art Store. Colecția cuprinde 12 dintre cele mai notabile piese ale artistului legendar din secolul al XX-lea, prezentând moștenirea sa de neșters în casele din întreaga lume. Potrivit Samsung, numărul de lucrări disponibile poate varia în funcție de regiune.

„Suntem încântați să aducem puterea și vitalitatea acestui maestru contemporan în Samsung Art Store”, A spus Seline Sangsook Han, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Keith Haring a creat un limbaj vizual care este recunoscut în întreaga lume. Suntem încântați să oferim aceste lucrări de artă pentru ca publicul nostru global să se bucure acasă.”

Keith Haring, unul dintre cei mai renumiți artiști tineri ai timpului său. A fost o reprezentare prin excelență a culturii stradale urbane din New York în anii 1980. Inspirat de arta stradală care a caracterizat orașul, Haring a început să-și expună lucrările în galerii și muzee din întreaga lume. De asemenea, a participat la proiecte de conștientizare socială, inclusiv campanii de alfabetizare și inițiative împotriva SIDA.

Utilizatorii Samsung Art Store pot afișa acum lucrări precum „Radiant Baby”, „Retrospect” și „Untitled (Dancing Dogs)”. Astfel aceste lucrări de artă emblematice a lui Haring sunt disponibile pentru consumatorii din întreaga lume. Selecția este, de asemenea, special îngrijită și optimizată pentru raportul de ecran 16: 9 al televizorului Samsung The Frame.

Keith Haring (4 mai 1958 – 16 februarie 1990) a fost un artist american de artă pop (graffiti). Cea mai scumpă pictură a lui „Haring Untitled” (1982) a fost vândută la licitație de Sotheby’s din New York pentru 4,4 milioane USD în 2017.

De-a lungul carierei sale, Haring a produs artă nu doar ca un mijloc creativ, ci și pentru îmbunătățirea comunității sale. A creat numeroase picturi murale, sculpturi și picturi în beneficiul spitalelor, grupurilor de copii defavorizați și diferitelor organizații comunitare de sănătate.

Fundația sa se angajează să colaboreze cu muzee, galerii, editori și curatori ai programelor de educație artistică pentru a-i comemora munca. Haring a făcut obiectul mai multor retrospective internaționale, iar opera sa este prezentată în colecții publice și private importante. Amintim aici, printre altele, Muzeul de Artă Modernă și Muzeul Whitney de Artă Americană (ambele din New York City).

De la înființarea Samsung Art Store în 2017, Samsung a colaborat cu artiști, muzee și galerii de artă remarcabile pentru a le permite utilizatorilor să vizualizeze capodopere și colecții de neprețuit din confortul propriilor case. Pe lângă această colecție, Art Store găzduiește mii de lucrări de artă de la Gustav Klimt, Kandinsky și Van Gogh. De asemenea, are și colecții de artă digitală de la marile instituții globale, inclusiv Tate Museum din Londra, Muzeul Prado din Madrid și Muzeul Belvedere din Viena. Pentru mai multe informații despre The Frame și Samsung Art Store, accesați samsung.com.